Tuesday, March 31, 2009

tik..tok..tik..tok..pukul bp eh skang??

baru2 ni..aku de bli jam tgn..de r RM XXX duit aku mlayang cm2 je..masa nye psl xpe..aku on je..hehe

ni r jam nye Casio G-SHOCK G-8100

tp smlm mmbe aku, wanjat de bkk 1 forum website ni psl org jual jam tgn Casio Edifice original..perghh aku tgk jam die smue smart2 dow..chronograph g..arga plak lebih kurang je ngn jam aku bli..adoyai..tibe2 je aku rasa cm nyesal je aku bli jam g-shock ni..hahaha

aku tunjuk sket r ngn korg gamba casio edifice yg skang menjadi kegilaan aku

RM380 dijual dlm tenet..arga kdai RM600++


RM300 siap pos g..simple je, xsrabut sgt..aishh, xleh tahan r tgk jam ni..cm nk bli je trus..arga kdai aku rasa de r kt2 RM500


haha..ni r plg mantap skali..gile r klau aku dpt ko..kemas siot casio wat..mmg simple tp elegan..tp ni mahal sket RM470++


yg ni pn leh tahan gak..analog+digital tp bkn chronograph..arga aku xigt bp..haha

*tp np aku wat n3 ni..haa
maka oleh itu aku nk wat 1 pengumuman bahawa aku nk jual jam aku br bli 2 mggu ni utk aku bli jam stylo mylo ni..haha..sape nk bli?? (style merayu rayu)

pesanan ringkas: de x sesape nk bli jam aku eh?? bli r weh..de special gift aku kasi nnti kt korg klau korg bli..haha

*ni smua ko nye psl r wanjat..aku nk ko yg bli jam aku utk aku gantikn ngn yg br..wawa

wrote by Rafidinho

Friday, March 27, 2009

Signal

signal??pe ke mende tu signal??signal 2 signal lah..erkk..haha
signal 2 kn isyarat..adoyai pe r ko ni rafi (tanpa dsdari, aku mengutuk diriku sndri tanpa segan silu)
pe r mukadimah n3 ni..xbest lansung..ceh haha..ok skip

xyah r nk cite pnjg2..bia aku xplain trus r np n3 ni tibe2 je wujud..haha

aku: dey tambi..une sore nalekeba' mujtaleke padyapa'nekepaniale'

korg phm x?? erkk..haha..xphm ke..aishh..mmg xlyk jadi malaysian people r korg ni..bahasa tamil yg dh di edit r..xkn xphm g kot..xpe2 bia aku translate

"dey tambi..signal tarak ke..bg signal r bodo"

haha..pdhal aku pn xtau pe r yg aku mrepek ni..
seorg tambi dr lane knn tanpa bg signal trus zass crossing, benti d lane kiri..BODOH tul

ari yg sama..x sampai 3 jam..

aku: woi apek..long long kaw to wa, chomeya,chaiyok2

erkk pehal tibe2 chaiyok lak ni..haha..bia eden jelaskn lg

"woi apek..lancau r lu..keta mahal, signal xde ke..butoh r"
(aku memarahi apek yg ntah pasan ke x aku maki die)

tgh laju x laju mne bwk moto lane knn..tibe2 civic msk lane aku tanpa bg signal..sek bek de ruang sket nk elak..pas2 bkn nk mintak maap pn..lancau r lu pek

aku cukup hangin tul r org2 cmni..signal ada tp wat perhiasan..bodo tul..sek bek aku x bwk storm..klau x mampus dorg aku langgar..haha

*walaupun aku pn jarang bg signal..tp aku usha dlu kenderaan d blkg ada ke x..klau ada..bg signal..klau xde aku pn blasah je r motong..zass..haha

pesanan ringkas: klau korg bwk kenderaan 2..sile r berhemah sket..perihatin r ngn pengguna len di sekeliling anda..pehh..ayat skema..haha (pesanan ini dibawakn oleh JKJR)

*kpd apek..pengunaan "apek" disini bkn ditujukn utk lu pek..tp "apek" disini utk "real apek mata sepet"...im sory..haha

wrote by Rafidinho

Sunday, March 22, 2009

layak ke aku ni??

2+1+4+..=7thn +- dh aku menetap..tp ape yg aku tau psl bandar satay ni??
ntah r..aku rasa cm xtau pape sgt pn..haha

situasi 1
smlm aku de borak2 ngn sorg kenalan baru aku ni (baru!!..kuang3..haha)..dpendekkn cite cmni r bunyi nye

aku : eh nk tau kt mana kolej tu eh
kenalan baru : selangor..kajang
aku : hahhhh!!! bia tul..apsl xtau pn..cm xpnah dgr je..hahaha (ekspresi terzekut sket)
kenalan baru : tul r..alamat die pn tulis kajang..np??
aku : hahaha..bia tul de kolej 2 kt sini..truk tul aku ni..slama duk kjg ni apsl xpnah tau pn..wawa (aku hanye gelak je)
kenalan baru : hahaha

adoyai..pe da aku ni..de kolej kt tmpt aku pn aku xtau..ptt r cm pnah dgr je kolej 2 kt tmpt aku..sengal tul aku..haha

situasi 2
sessi soal jawab (cm interbiu r plak..ceh)..bkn2..hanya pertnyaan dr sorg pokcik time aku g bandar

pokcik : dik2 (sambil meng usha2 aku)
aku : pehal r plak org tua ni (dlm ati aku, nk lari dh x sempat plak..lyn kn je r..zass)
pokcik : dik, bank kt sini kt mne eh
aku : bank pe?? BANK NGONG ke (skrip tambahan..haha)
pokcik : Affin bank
aku : erkk..ntah r..sy pn xtau gak..sy bkn org sini (larikn diri..haha)
pokcik : owh..xpe2..
pas2 pokcik 2 trus blah (aku rasa die tau aku tgh klentong die..haha)

aku pn pe g..memblah kn diri r gak..wrengg2 bwk moto..tibe2 terlalu dpan Affin bank..dlm ati aku (owh kt sini rupenye, tersorok sket..aah bia r pokcik 2 cr sndrik..bkn aku yg nk g pn..haha)

situasi 3
mmbe aku dtg kjg g umh makcik die br pindah..die ajak aku dtg..dgn rasa kebosanan di ati..g r..aku pn tpon r mmbe aku ni

aku : weh..umh makcik ko kt ne
mmbe aku : tmn jasmin
aku : lol..dkt r ngn tmn aku ni..umh die kt ne
mmbe aku : lorong 10
aku : lorong 10?? lorong mne lak 2..mne de lorong 2 kt sini r..suke2 ati ko je (tnye style x puas ati)
mmbe aku : de r bengom..tmn sndri pn xtau ke..atas g 2 lorong nk msk umh ko..pas2 ko turn knn
aku : haha..la ye ke..ok2 jap g aku sampai

huh..korg bygkn..mmbe aku 2 pn leh tau..pdhal die bkn org kjg pn..bengom tul aku ni..dlm tmn sndri pn xtau..adoyai...hahaha

*AGAK2 KORG..LAYAKKAH AKU DIGELAR ORG KAJANG?? HOHO

pesanan ringkas : aku bkn xtau tau mls amik tau..tp mgkn disbbkn aku x menetap lama di bandar satay ni..merantau dan meronggeng d negeri org (jauh perjlnn luas pemandangan)..hahah

*situasi 2 n 3 tu dh agak lama..tp bkn lama sgt eh..ape yg penting bkn gak dlm masa terdekat ni..skrip perbualan 2 x diubah spnuhnye..maksud die masih sama..haha

wrote by Rafidinho



Thursday, March 19, 2009

wonderpet..wonderpet

sedangku melayan kebosanan tahap cipan (aku rasa cipan pn x bosan cm aku weh..haha)..masuk r youtube (erkk, pekejadah nye aku tibe2 msk website ni..nk search pe kt sini)..ntah r..search r gapo2 pn..search funny video pn ok gak..gelak2 sket tgk funny video..hahahaha

sampai bosan r aku nk gelak..nk gelak pn dh xde mood pahtu..mmg bosan tul aku time ni..aishh..search r mende lain

maka aku pn taip r "TURBINE"..zassss..kuar r video psl natam turbine ni

finally i found tremendous and awesome video..biar eden share sket ngn korg


video
After burner..exhaust produce 20,000 of thrust (wow)..mantap siot..tanpa membuang masa aku dwnld trus (pdahal skang tgh buang masa cr mende2 yg ngarut2) ..haha

tekan sana, tekan sini g tgk video len..dpt video x best (ahh bosan..skip)..search g..haha..jumpe 1 lg video best..nah amik ni, eden share g kt korg


video
wrenggg2 ati terbakar (eh silap, ni bunyi motor mat rempit haha)..xtau r aku cmne nk bunyikn nye..korg dgr r sndri dlm video ni..bunyi yg mantap seyh..

kebosanan d truskn lg ngn mmblogkn video ni..haha

thats all 4 today

pesanan ringkas: *warning2..jgn sentuh skrin komp/lap korg bile tgk video ni..dikuatiri tgn akan melecur, panas2..jauh kn gak diri korg..kang x psl2 terbakar lak..haha

wrote by Rafidinho

Sunday, March 15, 2009

Tag versi jenih x berjenih

bosan nye psl..bukak r blog aku..tibe2 wa terpasan dlm box mengumpat wa "cepat ah post n3 baru. bosey la. nah,sy tag kamu....jawab skg!"..aku mula fenin2, tnye pe kah tag nye..adoyai..haha..xpe2 eden torayy

1. Adakah aku mempunyai handphone (in malay nye telefon bimbit)?
huh..susah aku nk jwb ni..soklan x detail lansung..x tnye pn ble..skang ke..time umo aku 5thn ke..haishh..haha
tp utk menjwb soklan ni..aku assume time skang r..mesti r ada weh..sng sket aku nk kol bos mntk cuti keja..wawa

2. Adakah aku kerap menelefon atau ber-sms?
adakah kerap menelefon ni, gune public phone tau handphone?? klau kerap gune public phone utk tepon mmg bengong r aku..satu hal r plak nk cari..haha
kerap tepon n sms guna handphone..owh tidak..aku x obses ngn mende ni r

3. Siapakah yang aku paling suka menelefon apabila terasa memerlukan?
disbbkn aku guna maxis..aku suka tepon operator maxis '122' ble aku perlukn..nk tau bp byk hinggit g kedit aku de..sbnrnye nk dengar suara awek dlm talian tu..sape r nama die tu..wawa

4. Adakah aku mempunyai teman istimewa?
erkk.aa..ermm.."ade x sesape bersedia nk jd teman istimewa aku..bersedia atau tidak..BOLOS saje dinding itu" harharta karun

5. Adakah aku berbual dengan teman istimewa pada setiap malam?
org gilo je aku rasa borak tiap2 malam..sedangkn operator telepon pn borak2 time siang je..ape kejadah nye smue ini..haha

6. Gambarkan perasaan aku dalam 1 perkataan...
(sile baca ngn tul eh..1 perkataan je..jgn memandai mandai nk lebih..pastu 'perasaan' bkn perasantan eh)

a) jika aku kehilangan handphone
rileks

b) jika kredit aku habis dalam saat aku amat memerlukannya
gusar

c) jika 'si dia' tidak menelefon atau sms aku
*haa..ni aku aku nk jwb lebih dr 1 perkataan..'si dia' sape kah yg ditujukn disini..he or she..
mls aku nk jwb

7. Berapa jibik handphone yang aku miliki buat masa ini?
sejibik pn susah nk pkai petah g bejibik jibik..sejibik suda

8. Adakah aku lebih selesa berbual melalui handphone daripada bertemu?
pe brg borak2 dlm tepon..bertemu dlm mimpi r..br lyn beb..tido lak atas tilam borno..selesa weh..erkkk..huahahaha

9. Jika diberi peluang, handphone yang bagaimana aku impikan?
soklan ni pn x details r..brand?? type?? weight?? size??..huh
soklan pn psl 'impikan'..bia aku mimpi dlu eh (xde kaitan lansung)..hoho
handphone idaman aku:
touch screen+wifi+3g/4g+kamera 5-8 megapixel+wide screen 42" (erkk haha)

pesanan ringkas: secara ringkas nye..klau nk handphone canggih..harga pn mesti r mahal..de x yg murah sket..bole aku bli bundle..haha

wrote by Rafidinho

Wednesday, March 11, 2009

SENGAL TRIP..zasss season1

+ntah cmne aku terpikir nk wat trip+

drpd plan A tuka ke plan B tuka ke plan C pastu D...sampai plan Z kot (haha)..plan A sbnrnye nk g sampai kemaman je..tp xtau cmne leh sampai ke kota bharu..haha..sengal tul..tq to apek sbb ko ubah plan asal ku..natam cis sungguh ko ni..wawa

4 hari aku wat trip bersama rakan2 ku..pokjat, mije, topex
[jumaat, sabtu, ahad, isnin]

selama 4 ari ni gak, tau2 aku dh melawat 6 negeri tanpa segan silu..haha
slangor--->KL--->pahang--->t'ganu--->kltn--->pahang--->perak--->slangor--->KL--->slangor blk
smua skali de gak r 990++km ktorg cover..bengom x bengom r ktorg kn..haha

tp time blk ke s.alam dr kb xleh blah..mmbe aku (pokjat) ckp lalu gua musang pastu suh potong kt cameron xyah lalu jln bese..die ckp lg dkat..bole r short sket masa tu (ni pn die dgr dr makcik die r, tp die x tnye spesifik sket psl route die)

aku sbg driver yg xtau pape ni..lalu r cameron..asl jumpe je signboard cameron, aku ikut je..skali tersilap jln daa..naahh amik ko..pdn muka ngn ktorg..rupe2 nye terlalu jln yg agak jauh..eh bkn agak jauh..tp mmg jauh+bosan+tensen, sng cite smue de r..ktorg ternaik cameron (bengom pe)..haha

elok2 perjalanan amik masa 8 jam jd 12 jam (tolo r)..haha..tp dh alang2 ternaik cameron..sempat g aku bli tea strawberi ngn strawberi..haha..amoi jual strawberi tu comel siot..x sia2 ktorg lalu cameron..wawa

tp yg xleh blah time aku drive turun cameron..jln dh r bengkang bengkok..ngn slamba je aku tibai 70-80km/h ngn kreta abg aku (sorry ye my bro..haha)..slekoh dh r tajam2..turn kiri turn kanan..sampai topex nk muntah r..haha..pdn muka ko..tp aku slambe je lyn lap..perghh best tu..sek bek aku bwk org, klau x jd drifter aku..haha (poyo siot aku)..last2 sampai je bwh bukit..aku benti kt masjid..POKJAT yg muntah (muntah strawberi g tu) hahahahaha..lawak siot (pdahal die tdo je time turun bukit tu)

last2 slamat sampai gak ktorg kt s.alam..huhu..dr kb kul 11 pg..sampai s.alam kul 10.40 mlm..cam haram je..kebas bontot aku duk lama2 dlm kreta..wawa

*thanx to my co-pilot (mije) n my stewards (pokjat n topex) sbb korg byk tdo time aku drive..tggl kn aku sbg pilot ni ter kial2 mencari route sndri (ayat skema)..haha

pesanan ringkas: 
to mije, pokjat n topex..jom kte cari cuti pnjg wat trip sengal2 ubi cmni g..kte wat trip season 2 lak..haha
to apek n yna..klau korg dua nk ikut..xde hal r..aku on kn je..jom2..haha
to sesape r yg nk join..sile beratur isi borang dlu..pastu g kaunter sblh daftar..daftar sbg mmbe percuma je skang...haha

*awek2 klate cumel2 aku tgk..muka smue spesen je..cm siam..ni yg nk ejas sorg bdak klate ni..haha

wrote by Rafidinho

Thursday, March 5, 2009

a message from my friend


time waktu keja..nset aku berbunyi

teett..teett

 1 new message

kimi UMP: weh aku nk solve engineering prob ni..aku ase nk gune prinsip buoyancy..tp x igt..ko igt x

aku: adoyai..pe prob ko pn aku xtau..tiba2 je nk guna prinsip buoyancy..cube story mory sket pe prob engineering ko ni..haha

kimi UMP: boss aku dtg td..die suh aku settlekn 1 prob nie..aku kene design pe tah ni..de 2 ponton..pastu de load atas die..aku nk kire bp byk die tenggelam klau letak load sekian2..nk kire 'h'..cmne eh formula 2

(pastu aku pn pikir r ilmu fluid ni..jenuh aku pikir sampai tertido jap r..haha..bgn2 xdpt gak nk igt)

aku: haha..aku pn x igt dowh..adoyai..aku rasa cm ilmu engineering aku makin lama makin x berkembang r duk kt ARMADA ni..arghhh..haha

kimi UMP: ko duk ARMADA mesti r tau cmne nk apung2 kn kapal kn..haha

aku: natam cis mg..xpe2 mlm ni kte open forum cmne nk wat..haha

pas blk keja je..mandi, mkn dlu..pas2 gelak2 sket ngn mmbe2 umh aku ni psl pe tah..aku pn dh x igt..haha..then aku on r tenet..taip "buoyancy principle">click search..perghh manyak siot psl mende nie..xtau plak nk click mne (klau nk bukak smua mau xtido aku)..aku bukak r 2 3 je..baca2 sket..?????? (xphm)..xpe2 bace lg..????? (xphm g)

xpuas ati nye psl..bukak note lect dlu..?????? (mende ni)..xphm gak aku..cm pelik je aku tgk..cm xpnah blaja pn de gak..haha..aku pn buzz!!! kimi suh die anta design

ni yg die bg kt aku..lg xphm r aku di wat nye..haha

last ktorg biar cmtu je..masing2 xtau nk wat cmne..haha..bengom gak aku rasa..pe r slama ni aku blaja..aku rasa byk tido de r..wawa

adoyai..cmne r aku nk keja nnti..prob sng cmni pn aku xleh slesai kn..cmne nk g interview ni (sambil berangan angan memikirkn future)..haha..sengal gak aku ni (aku ckp kuat2 sket)..haha (mije gelakkn aku)..natam cis sungguh die

*sesapa yg ble ajar aku psl mende nie..nnti aku blanje die..haha..tulun2 (sambil wat muka cdey) XD

pesanan ringkas: tq r kimi..sbb igtkn aku mende2 cmni..klau x, xtau ilmu engineering aku ni dh lembab sket seiiring ngn kelembapan ekonomi..haha 

kpd kimi..klau ko dh tau jgn lupe share2 sket ngn aku..SHARING IS CARING..hahaha

*ponton = cm pelampung..tp besa sket

wrote by Rafidinho

Wednesday, March 4, 2009

Kaunter pendapat Ep 1

td aku de borak2 ngn mmbe aku..borak2 sambil gelak ketawa..hahaha (mari2 join gelak skali ngn ktorg)

topik yg ktorg borak xde r panas mne pn cm makcik jual pisang goreng panas dpn umh aku..haha
topik die psl
kenapa klau bdak2 muda:

1. bwk motor RXZ..org len akan pikir mesti dak ni MAT REMPIT

2. bwk motor, rambut blkg pnjg, pkai helmet MS g..ermm MAT REMPIT r ni

3. bwk motor laju sket..pastu cilok mencilok sket..ishk3 MAT REMPIT ni

4. bwk motor benti kt traffic light..ram2 sket motor..haa haa..mesti MAT REMPIT ni nk race

5. bwk motor scr berjemaah (siap bwk awek, peluk rapat gile haha)..pastu lepak dataran mlm2..org ckp..ni mesti xde keja len MAT REMPIT ni..mesti buang masa melukut d tepi devider sampai pg..ishk3

haha(aku ngn mmbe aku gelak)..


ari tu aku blk umh..aku share sket perbualan time aku blk umh (aku ngn mak aku)

mak aku: apsl rambut (blkg) pnjg sgt ni..dh2 g potong..dh macam MAT REMPIT mama tgk klau fi bwk motor

aku: erkkk.

family aku yg len: hahaha (dorg gelakkan kt aku)


adoyai..apsl kbykn org pkir cmni eh..agak2 korg knp eh??

pesanan ringkas : aku bkn r seorg MAT REMPIT..ni bkn gak luahan seorg MAT REMPIT

wrote by Rafidinho

Tuesday, March 3, 2009

adehh

bli nasi lemak..dh

bli the star..pn dh

ok start motor..throttle sket..opss dpn de van nk benti tepi..slow sket..pulas throttle blk..meter 30km/h

strechhhhh (tayar motor blkg wat slide..pergh rasa cm rossi lak tibe2 hoho)


dh tgk gamba..dh phm gamba..ok continue

gedegang..mmbek..mmbek (eh ble masa lak de kambing ni)..silap2..auww..auww

anjing melanggar motor aku..zasss..wa tergolek bai..adoyai..wa eksiden ngn anjing (pe cer ni bro)..haha..siot tul r anjing 2..tibe2 je melintas tanpa tgk kiri knn, cm ayam lak die..pdahal die anjing..xphm tul aku

"dik2, ok ke, xde pape ke?" tnye sorg brother ni ngn aku.."aduh2, sakit sket..oh tidak, motor aku" balasku..sek baik de brother ni tlg aku..org len kt tepi tlg tgk je (sambil berbisik2 ngn org bersebelahan)

mmg malang wat kali ke 2 dlm beberapa ari ni..adeh

ok thats all.

pesanan ringkas: agak2 korg perlu ke aku samak tayar motor aku eh..

jgn jd spt anjing yg berlagak cm ayam klau melintas..haha

tgn knn ku br nk sembuh..tp dh injured blk..adoyai

bajingan tul r anjing tu

wrote by Rafidinho

aku di tagging..natam pe tag ni..haha

10 perkara org yg tag aku..pe eh

1. yg aku tau nama panjang die Izyana bt. Mohd Adnan (pdahal aku copy je nie..haha)

2. aku pggl yna, mmbe(1) aku pggl pn. yana (eh dh kawin ke..ahaks)..mmbe(2) aku pggl "syg" kot..wawa

3. bdak klate (aku rasa r..sbb ckp klate je ngn aku..hoho)..blaja kt kb..kos marketing

4. kenalan ym n blogger..eh de 1 g..die br je add aku dlm website TAGGED (ke aku yg add die..ntah x igt r)

5. aku kenal pn dr mmbe(1) aku..die bg aku id ym..die ckp awek..aku pn pe g, add je r..huahahahaha (gelak jht sket)

6. suke mem buzz!!! kn aku klau nk starting ym ngn aku (mesti kecik2 suke men tekan2 buzzer)

7. minat beckham (tp beckham minat ke ngn die..knl pn x) haha..puan victoria jaga2 sket ngn beckham anda..ahakz

8. awek yg tersalah phm antara aku ngn mije...kn mije kn

9. awek yg x puas ati ngn saim aku bernama mije (pe yg x puas ati pn aku xtau r)..siap ckp nk blasah g ngn tagline die grrrrr~ 

10. skali tgk cumel..2 kali tgk cumel gak..byk kali tgk (Rafi sudah..jgn puji lebih2) haha


Sape aku ni..10 perkara je r aku gtau..klau lebih2 muntah lak korg nk baca..haha

1. nama mengikut ic RAFIUDDIN BIN AZMAN..mmbe aku slalu pggl RAFIDINHO (ye ye je aku..pdahal aku yg suh dorg pggl aku nama 2 haha)

2. bdak yg kadang2 agak sengal2 ubi+bengom sampai tahap kritikal

3. muka xde r ensem sgt cm tom cruise..tp ensem sket r dr johnny deep (x sedar diri)..haha (gelak ber guling2) *ni bkn fakta tp auta

4. suke komen blog org x tentu psl..komen pn yg agak bengom2 sket..haha

4. minat ngn rooney,henry,messi (tp dorg x pnah pn minat aku)..pe cer??

6. niat di ati nk bli ducati 1098 (tp xde cukup duit g..sape nk tlg derma sket) haha

7. pasang impian nk tgk epl kt uk..sape nk ikut??

8. single n available..mean available utk d offer job r..hoho

9. oh lupe lak..BMI aku x normal..agak tinggi n ble d katakn kurus..tp mslh nye apsl perot aku agak boroi (bkn terlampau boroi eh..jgn pikir yg bkn2)..huahahaha

10. mmg minat sgt ngn bab2 engineering ni..syok beb XD


pesanan ringkas: aku mls nk tag org len..tp sape2 xnk kene tag sile komen..haha

wrote by Rafidinho

Monday, March 2, 2009

Hampeh...

bosan3x + tgn sakt2..ari mggu yg bosan

utk mengilangkn kebosanan tahap cipan + tgnku yg sakt2 ni..aku berpakat ngn mmbe aku g la butik LEVI's kt sunway piramid sbb de SALE (tgk dlm paper the star) sambil2 buang masa dan tebiat XD

sampai kt sunway (ha ni yg x best)..parking motor cm siot..susah dowh nk cari parking..motor je pn..aku tgk tmpt parking motor xde lansung (tp xtau r klau de parking kt dlm..haha)..kebykn motor slambe je men parking tmpt letak kreta, kt tepi tong sampah pn de gak..adoyai..last2 ktorg parking jauh sket..parking dpn pintu kdai sbb kosong, clear, redup gak tu..haha..ok done cr tmpt parking

masuk dlm sunway..first skali ktorg singgah butik topman (de sale gak)..aku de tgk 1 suar ni..pergh smart gile..simple je..harga 1/2 price..time 2 dh excited r nk bli..pastu belek2 sket, tgk2 cutting skinny..erkk..cancel trus niat di ati (dh cm indie klau aku pkai huhu)..aku x minat sgt cikang2 kt bwh ni..haha

jln2 g..benti tgk org men ice skating..time ni best..tgk org x reti men..haha..klakar gile..bantai gelak saje ktorg..siap kutuk2 g..hahahahahaha..sampai 1 part ni mmg klakar r..de sorg mamat ni (rasa2 cm macha)..tgh2 luncur jatuh tersembam muka dlu..hahaha..gelak sakan ktorg..jatuh2 xnk bgn blk..tebaring cm org mati je..last2 kene angkat pkai stretcher (ye ke spelling die cmnie..ala yg katil bergerak tu..haha)..aku rasa macha tu dh malu gile sbb jatuh dpn aweks..bajet nk cover r tu..adoyai..haha

pas dh pnat dan x tahan nk gelak cmne g..g r tmpt yg d plan kn..Butik LEVI's..hoho..kali ni mmg excited nk bli..bajet nk sambar 1 suar cutting 522 (straight slim cut)..psl harga aku x kisah..tp aku kaciwa..HAMPEH tul r tgk design die..x smart lansung..cm haram je..nyesal aku dtg..HAMPEH tul..nk bli 501 x cukup duit lak..wawa..last2 blah ngn muka kaciwa

kaciwa nye psl..cr plak jam casio g-shock..ktorg cr r kdai jam..jumpe 1 kedai..kecik je kdai die..simple lak tu..tp usha2 sket harga die..mak aihh..RM1500 plg murah..sek baik x RM15k plg murah..klau x dh lama aku bli 1..haha (bajet kaya r)..aku kaciwa wat kali ke 2..hoho

last2 blk umh ngn tgn kosong..time nk blk umh, ujan lak..so basah sket r aku..sek bek x lecun abis cm atuk (sbb die bwk moto)..aku nyorok2 sket blkg die..time kaseh r atuk..haha

ok thats all 4 today

pesanan ringkas: setelah aku survey kebykn design suar LEVI's ori kt mne2 butik..rase cm HAMPEH je design msia ni..designer msia ni x kreatif ke..adoyai..wat r yg smart2 sket..tp harga kasi murah..konpem r aku bli 2 helai..haha

wrote by Rafidinho