Wednesday, November 18, 2009

Dimple make it simple


weh korang, tonton video ni...cool!!

video

lawa kan kereta "dimple" ni..huhu..memang sudah terbukti dengan kajian bola golf, less drag and fly more far away rather than other normal ball


gamba ni korang bayangkan bola biasa (tiada lekuk2)..flow separation zone dlm kawasan yang arrow pusing tu..kalau bola golf (lekuk2 la) separation zone tu akan jadi kecil sedikit..skali gus dapat mengurangkan geseran di antara permukaan bola dan mengurangkan drag juga..kalau nak tahu lebih detail, try google flow separation

jadi, siapa2 yang ada kereta..apa tunggu lagi..modified la kereta korang jadi macam dalam video ni..konpem dapat jimat minyak dan pergi lebih kilometer..haha..tapi aku x guarantee jadi tau..kalau nak cuba ok je..haha

pesanan ringkas: sila betulkan fakta aku jika salah eh..huhu

wrote by Rafidinho

Friday, November 6, 2009

sesi mencarut x tentu pasal

huh??
baca tajuk pun korang sudah boleh mengagakkan...haha
kepada pembaca bawah umur, sila abaikan entry kali ni..tetapi kalau nak baca jugak, sila kan..sebab bukan aku tau pun korang baca ke tidak..haha


hari ini, aku agak sedikit bengang kerana ada pihak2 yang cuba membuat SIALAN

kenapa aku berkata begitu??

1.mereka ini cuba mengaut keuntungan yang tidak sepatutnya di buat oleh mereka...FUCK!!
2.mereka ini tidak memikirkan lansung orang lain...DAMN!!
3.mereka ini tidak tahu menghormati hak orang lain yang memerlukan...LANCAU!!
4.mereka ini tiada perasaan belas kasihan...BABI!!
5.mereka ini tiada semangat 1 MALAYSIA lansung...PUNDEK!!
6.kenapa mereka jadi begini?? 1 perkara je sebab TAMAK...BUTOH!!
7.pihak yang bertanggungjawab pula hanya mampu melihat sahaja kerana mereka pun mempunyai 1 matlamat iaitu KEUNTUNGAN...ASSHOLE!!

harga asal = RM20
harga yang dijual oleh si tamak ini = RM 30 ke RM 50
bayangkan berapa banyak keuntungan dorang ambil..kalau seorang tidak mengapa..tetapi kalau 100 orang??

ok , sekian sahaja sesi carutan kita pada petang ini..hahaha

pesanan ringkas: kepada sesiapa yang datang ke bukit jalil hari ini, mesti tahu apa yang sedang aku merepek ini..hahahaha

wrote by Rafidinho

Wednesday, November 4, 2009

waa!! air la..akhirnya..best2!!!

Maaf ye para pembaca..entry kali agak sedikit panjang..sila ambil perhatian!!!

tatkala kebosan menjelma...fuhhh arghhh fuhhh (bunyi tiupan angin kencang dari mulut) haha..tiba2 aku merajinkan diri untuk melawati blog aku yang da usang,  lalu melihat last post entry...bulan september?? hah!! biar betul ni...waaa, lama jugak aku x update eh...haha...oleh itu, di sebabkan atas permintaan ramai di CBOX aku tu, akhirnye aku merajinkan diri juga untuk mengupdate blog aku ni...credit to me!! HAHAHA

ok2, mari kita kembali ke landasan yang betul...haha...mengikut tajuk entry aku ni...mesti korang pikir aku macam orang yang dah lama x jumpa air kan...haha...hakikatnya korang salah!!!!...booo la sama korang...haha (cehh, me mandai2 je aku ni wat tanggapan sendiri pasal korang kan..haha)

aku cuma nak cerita je dengan korang ni...hari tu, aku hantar la kawan aku ni pergi stesen bas seksyen 17, shah alam (sebenarnya di paksa hantar)...masa itu pukul 4.30 petang, keadaan macam nak hujan, mendung dan gelap...jadi terpaksa la kami membatal kan niat untuk menaiki motorsikal, maka pinjam la kereta kawan aku ni, KANCIL 1st model 4 gear  tahun 1990 kalau x silap aku...dengan keadaan enjin yang hampir terjatuh (tunggu masa sahaja), aku suruh kawan aku ni pandu...bas die pukul 4.45 petang...masa itu kami di sekyen 27...kalau mengikut perkadaran masa yang normal (keadaan bukan waktu puncak) dari seksyen 27 ke 17 mengambil masa 20-25 minit, so kalau waktu balik kerja mesti la lagi lama kan...kawan aku sudah sedikit gelabah, lalu berpandangan antara aku dan kawan aku ni...aku cakap la " xpe weh, ko bwk je cm bese ko bwk mse dlu2 kte g racing ngn polis...haha"...dia cakap "ok, pkai seat belt..lets gone"...vromm2!!! smbil menekan pedal minyak, haha

vromm...skretttt...vrommm...@*(&@^...skretttt...skrettt *!@^(@...vrommm..."eh2 da smpai la kte weh" " ahh, fuhh lega, smpai gak kte"...masing2 melihat jam di tangan '4.42'..."fuhh sempat gak aku"..."wtf dude--->12 min je ko bwk"..haha..boleh x korang bayangkan kawan aku ni pandu macam mana...semua kereta di maki nya sebab lembab macam siput baru balik dari pasar...damn je kawan aku ni...memang macam kereta rally dia buat..nasib baik x terjatuh enjin..haha

selepas itu, aku pun meneruskan perjalanan pulang ke rumah kawan ku..tiba2 hujan turun dengan lebatnya se lebat2 nya di sertai kilat dan guruh pom!! gruhhh!! pom!! haha...aduh, kereta kawan aku ni dah la aircond nya x berapa nk berfungsi...nak buka tingkap, masuk air hujan pulak...maka, terpaksa la aku on kan aircond, walaupun x berapa nak elok, haha...sampai sahaja di persimpangan proton, aku mengambil keputusan untuk mengambil shortcut, masuk jalan di spansion...tetapi ternyata, keputusan aku salah...mula2 masuk simpang ok, sampai je di jalan pintu masuk spansion tiba2 kereta di hadapan semua berhenti...aku pun follow, berhenti...aku pandang ke luar tingkap, tengok air makin lama makin tinggi tetapi x expect pun sampai paras lutut...lalu aku menoleh di seat penumpang sebelah...waa!!! air la masuk dalam kereta..diam sebentar...WHAT!!!! air masuk dalam kereta!!!! ohh damn...aku tengok ekzos kereta di hadapan da blurp2!!!...tekan hon, x boleh pakai la pulak..haha...air semakin mencurah2 masuk ke dalam kereta...tetapi kereta di hadapan masih berhenti...ohh damn weh..maka dengan secara aggresif nye, aku menekan pedal minyak sambli memulas stering lalu memecut (10km/h) memintas kereta2 lain sambil ketawa melihat ada kereta yang enjin nya mati...HAHAHAHA...setelah penat bertarung menempuh banjir, akhirnya sampai juga aku...tetapi air sudah bertakung di dalam kereta...hahahahaha

  
untuk tatapan umum...nampak x botol spritzer terapung2...haha

pada keesokan pagi nya...bermula la sesi pengeringan kereta...haha

  
korang tgk dalam kereta...segala sampah sarap ada...haha

ok la, penat la pulak taip panjang2 ni...haha

pesanan ringkas: korang perasan x penulisan blog aku untuk entry kali ni...cm siot je pengunaan ayat nya..haha..opsss, lupa pulak...wan, sorry kutuk kereta ko dalam ni..hhaha

wrote by Rafidinho