Wednesday, November 18, 2009

Dimple make it simple


weh korang, tonton video ni...cool!!

video

lawa kan kereta "dimple" ni..huhu..memang sudah terbukti dengan kajian bola golf, less drag and fly more far away rather than other normal ball


gamba ni korang bayangkan bola biasa (tiada lekuk2)..flow separation zone dlm kawasan yang arrow pusing tu..kalau bola golf (lekuk2 la) separation zone tu akan jadi kecil sedikit..skali gus dapat mengurangkan geseran di antara permukaan bola dan mengurangkan drag juga..kalau nak tahu lebih detail, try google flow separation

jadi, siapa2 yang ada kereta..apa tunggu lagi..modified la kereta korang jadi macam dalam video ni..konpem dapat jimat minyak dan pergi lebih kilometer..haha..tapi aku x guarantee jadi tau..kalau nak cuba ok je..haha

pesanan ringkas: sila betulkan fakta aku jika salah eh..huhu

wrote by Rafidinho

Friday, November 6, 2009

sesi mencarut x tentu pasal

huh??
baca tajuk pun korang sudah boleh mengagakkan...haha
kepada pembaca bawah umur, sila abaikan entry kali ni..tetapi kalau nak baca jugak, sila kan..sebab bukan aku tau pun korang baca ke tidak..haha


hari ini, aku agak sedikit bengang kerana ada pihak2 yang cuba membuat SIALAN

kenapa aku berkata begitu??

1.mereka ini cuba mengaut keuntungan yang tidak sepatutnya di buat oleh mereka...FUCK!!
2.mereka ini tidak memikirkan lansung orang lain...DAMN!!
3.mereka ini tidak tahu menghormati hak orang lain yang memerlukan...LANCAU!!
4.mereka ini tiada perasaan belas kasihan...BABI!!
5.mereka ini tiada semangat 1 MALAYSIA lansung...PUNDEK!!
6.kenapa mereka jadi begini?? 1 perkara je sebab TAMAK...BUTOH!!
7.pihak yang bertanggungjawab pula hanya mampu melihat sahaja kerana mereka pun mempunyai 1 matlamat iaitu KEUNTUNGAN...ASSHOLE!!

harga asal = RM20
harga yang dijual oleh si tamak ini = RM 30 ke RM 50
bayangkan berapa banyak keuntungan dorang ambil..kalau seorang tidak mengapa..tetapi kalau 100 orang??

ok , sekian sahaja sesi carutan kita pada petang ini..hahaha

pesanan ringkas: kepada sesiapa yang datang ke bukit jalil hari ini, mesti tahu apa yang sedang aku merepek ini..hahahaha

wrote by Rafidinho

Wednesday, November 4, 2009

waa!! air la..akhirnya..best2!!!

Maaf ye para pembaca..entry kali agak sedikit panjang..sila ambil perhatian!!!

tatkala kebosan menjelma...fuhhh arghhh fuhhh (bunyi tiupan angin kencang dari mulut) haha..tiba2 aku merajinkan diri untuk melawati blog aku yang da usang,  lalu melihat last post entry...bulan september?? hah!! biar betul ni...waaa, lama jugak aku x update eh...haha...oleh itu, di sebabkan atas permintaan ramai di CBOX aku tu, akhirnye aku merajinkan diri juga untuk mengupdate blog aku ni...credit to me!! HAHAHA

ok2, mari kita kembali ke landasan yang betul...haha...mengikut tajuk entry aku ni...mesti korang pikir aku macam orang yang dah lama x jumpa air kan...haha...hakikatnya korang salah!!!!...booo la sama korang...haha (cehh, me mandai2 je aku ni wat tanggapan sendiri pasal korang kan..haha)

aku cuma nak cerita je dengan korang ni...hari tu, aku hantar la kawan aku ni pergi stesen bas seksyen 17, shah alam (sebenarnya di paksa hantar)...masa itu pukul 4.30 petang, keadaan macam nak hujan, mendung dan gelap...jadi terpaksa la kami membatal kan niat untuk menaiki motorsikal, maka pinjam la kereta kawan aku ni, KANCIL 1st model 4 gear  tahun 1990 kalau x silap aku...dengan keadaan enjin yang hampir terjatuh (tunggu masa sahaja), aku suruh kawan aku ni pandu...bas die pukul 4.45 petang...masa itu kami di sekyen 27...kalau mengikut perkadaran masa yang normal (keadaan bukan waktu puncak) dari seksyen 27 ke 17 mengambil masa 20-25 minit, so kalau waktu balik kerja mesti la lagi lama kan...kawan aku sudah sedikit gelabah, lalu berpandangan antara aku dan kawan aku ni...aku cakap la " xpe weh, ko bwk je cm bese ko bwk mse dlu2 kte g racing ngn polis...haha"...dia cakap "ok, pkai seat belt..lets gone"...vromm2!!! smbil menekan pedal minyak, haha

vromm...skretttt...vrommm...@*(&@^...skretttt...skrettt *!@^(@...vrommm..."eh2 da smpai la kte weh" " ahh, fuhh lega, smpai gak kte"...masing2 melihat jam di tangan '4.42'..."fuhh sempat gak aku"..."wtf dude--->12 min je ko bwk"..haha..boleh x korang bayangkan kawan aku ni pandu macam mana...semua kereta di maki nya sebab lembab macam siput baru balik dari pasar...damn je kawan aku ni...memang macam kereta rally dia buat..nasib baik x terjatuh enjin..haha

selepas itu, aku pun meneruskan perjalanan pulang ke rumah kawan ku..tiba2 hujan turun dengan lebatnya se lebat2 nya di sertai kilat dan guruh pom!! gruhhh!! pom!! haha...aduh, kereta kawan aku ni dah la aircond nya x berapa nk berfungsi...nak buka tingkap, masuk air hujan pulak...maka, terpaksa la aku on kan aircond, walaupun x berapa nak elok, haha...sampai sahaja di persimpangan proton, aku mengambil keputusan untuk mengambil shortcut, masuk jalan di spansion...tetapi ternyata, keputusan aku salah...mula2 masuk simpang ok, sampai je di jalan pintu masuk spansion tiba2 kereta di hadapan semua berhenti...aku pun follow, berhenti...aku pandang ke luar tingkap, tengok air makin lama makin tinggi tetapi x expect pun sampai paras lutut...lalu aku menoleh di seat penumpang sebelah...waa!!! air la masuk dalam kereta..diam sebentar...WHAT!!!! air masuk dalam kereta!!!! ohh damn...aku tengok ekzos kereta di hadapan da blurp2!!!...tekan hon, x boleh pakai la pulak..haha...air semakin mencurah2 masuk ke dalam kereta...tetapi kereta di hadapan masih berhenti...ohh damn weh..maka dengan secara aggresif nye, aku menekan pedal minyak sambli memulas stering lalu memecut (10km/h) memintas kereta2 lain sambil ketawa melihat ada kereta yang enjin nya mati...HAHAHAHA...setelah penat bertarung menempuh banjir, akhirnya sampai juga aku...tetapi air sudah bertakung di dalam kereta...hahahahaha

  
untuk tatapan umum...nampak x botol spritzer terapung2...haha

pada keesokan pagi nya...bermula la sesi pengeringan kereta...haha

  
korang tgk dalam kereta...segala sampah sarap ada...haha

ok la, penat la pulak taip panjang2 ni...haha

pesanan ringkas: korang perasan x penulisan blog aku untuk entry kali ni...cm siot je pengunaan ayat nya..haha..opsss, lupa pulak...wan, sorry kutuk kereta ko dalam ni..hhaha

wrote by Rafidinho

Monday, September 28, 2009

Compact compact rocket sled

This is compact...compact rocket sled
in 3.....2...1
(click)
zossssssssssssssssss.....tebabom!!!
wow!!!
HAHAHA


video

power siut...hahaha..bes2..mantap2
gle arghh..memerlukn 3 saat je..haha
700 miles per hour..close to speed of sound..WOW!!!

mmg geng2 gila tul r mythbuster ni
korg tgk x episod ni..mantap weh
tgk weh jgn x tgk..haha

pesanan ringkas: klau spe2 da tgk episod ni..d nasihatkn ati la d jln raya..haha

wrote by Rafidinho

Wednesday, September 9, 2009

sila masuk kn no ye bang..

smlm ak dpt pgglan dr sape tah..org x d kenali..pagi2 plak tu kol ak..haisshhh..ak da pns ati..kaco masa tdo ak tol la mamat ni..ak igtkn kompeni mne kol ak, rupe nye mamat yg sengal mne tah nk TIPO ak (ak rse la die nk TIPO ak) hahah..bajet ak br bgn tdo, ak mamai lg, ak tergoda la ngn ayat manis ko tu..citt porahh..sket pn ak termkn kata2 ko tu..pe tah g ak mkn nasi tau kuih2 (opsss pose2..haha)

dlm keadaan ngantuk2+mamai2, ak angkat, ak jwb "elo, spe ni?"..tetiba mamat tu ngn pnuh bersemangat ckp "boleh sy ckp ngn encik Rafi bla bla"..semangat weh die ckp..pnuh berkobar2..ak trus terjaga weh..haha

pastu bermula la ayat2 pancing die..tp ak x termakan umpan die lnsg..joran+umpan pe tah die pkai..murah cap ayam..len kali pkai r mahal2 sket..br ak mnat kot nk dgr..haha

mamat tu tnye ak sama ada ak pkai kad kredit tau kad debit x..ak ckp ak pkai kad debit je..pas2 jeng jeng, bermula la rancangan die ak rse..die suh ak amik kad debit ak, pas2 sebut no akaun kad ak..die ckp pengesahan utk ak dptkn kad diskaun pe tah..mula2 ak lyn kn je..kasi die ceria sket cm ak da bermnt la..pdahal ak nk ilangkn ngantuk je..hahaha

pas2 ak tnye "ko ni dr kompeni mne eh?, pe bisnes korg wt eh?" "mne ko dpt no ak ni?"..gulp!!! die da gelabah..ak senyum je..haha..die jwb pn sangkut2..die ckp dlm nada cuak "bisnes ktorg ni de link ngn kemneterian"..wut?? kementerian?? kementerian mne plak ni..ak x bp dgr time tu..ak iya kn je..layan2 weh..hahaha..pas die abih ckp putar belit sambil suh ak sebut no akaun kad debit ak..ak pn ckp la..kang klau ak letak ckp ak kuang ajo tul..cian weh ak tgk mamat ni gelabah semacam je..ni yg ak ckp ngn die

"ermm ok2..sy ckp la..dgr lok2 eh..maaf la bang sy x mnat la mende2 ni smua"

erkk..die terkedu..pastu die ckp ok2 then letak..HAHAHAHA..ak glak pastu..pepagi lg da lawak weh..hahahahahahaha..bro, lu wt lawak la pepagi..adoyai..mekaseh r gerak ak pastu de selingan lawak di pagi hari..hahaha..lu igt wa caya ke mende ni smua..jgn harap la weh..gila pe ak nk bg no akaun kad ak..bodo2..haha

pesanan ringkas: aduhh rugi plak ak x dgr tul2 kementerian mne..klau x leh ak tpon kementerian ni utk konpemkn tul ke x??..haha

wrote by Rafidinho

Monday, August 31, 2009

merdeka!!!! \^_^/

SALAM
pe kabar anda smua? sehat
bagussss..teruskan jaga kesihatan anda..hoyeah
ak xtau nk tulis pe utk n3 kali ni..haha

tarikh:  28/9/2009
tmpt: blok 9,sirim
masa: tidak d ketahui dan tidak d catatkn

d sbb kn mood ak bosan tahap cipan masak 3 rasa time tu..mende ni la yg terkuar dlm kpala otak ak dan secara x sengaja mende ni terhasil..bengong hahaha..mari kte lihat



ohh!!! damn dude..my imagination n drawing skills are getting bad..ahh
need to re-skilling

pesanan ringkas: pape pn..ak nk ucapkn SELAMAT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA yg ke 52 utk smua rakyat malaysia..hepi bday to my nation

wrote by Rafidinho

Monday, August 24, 2009

Sape nk??

waaaaaaa...waaaaaaa
RAFI!!! jgn nangeh

waaaaaaaaaaaaaaaaaa
da da..jgn nangeh RAFI..wuuuu
uik.."org" ckp jgn nangeh..da bsa pnjg pn nk nangeh g..damn je

ahh..ske ati ak la.."ko" spe hah?
waaaaaaaahahahaha..sna nye ak nk glak je weh..ble mse lak ak nangeh..cis..haha
ok sekian saje sesi mengarut kte pd pg ramadhan ni
hehe

hurmm..berbalik pd n3 ak..sape nk ape?..sape nk ak blnje ke??? wowowo..tu x mgkn kot..sbb aku mne r de pulus sgt..hehe

sna nye kn..kn..kn de x sesape kt cni nk tulun ak? ade x? tulun r ak weh..kn skang konsep 1 msia..erk..bab2 cmni pndai r plak ko pkai konsep ni RAFI..damn je kn..huh, bia r..hahaha..ok, ade x sesape nk tulun ak?hehe

160 hinggit + 2100 hinggit + 250 hinggit = 2510 hinggit smua nye eh korg..haha..erk, byk tul..pe mende smpai byk cmni..hehe

160 hinggit : duit konvo ak..mahal kn? cm siot je..
2100 + 250 hinggit tu..hehe..hehe..hehe..nk ak cte gak ke? xyah la kn..haha

so
SAPE NK TULUN AKU BYR SMUA NI??
haha

pesanan ringkas: byr konvo da r mahal..nk isi borang pn leceh..aduh..damn je..cm mls je nk g..haha

wrote by Rafidinho

Saturday, August 15, 2009

zzzzzzzz

ak skang da cm mls r plak nk berblog ni..
nk taip pn da mls..
erk..tp npe leh je ak taip rini.. huhu
rse2 cm nk pencen r dr dunia blog ni..haha
~sekian~

pesanan ringkas: bpe eh duit ak leh dpt klau ak pencen dr dunia blog ni..haha

wrote by Rafidinho

Thursday, August 6, 2009

KeranaMU

keranaMU, ak terpaksa merajinkn diriku ni yg semmgnye mls 
(yup..spe stuju ak mls??)

keranaMU, ak terpaksa mengaturkn smula jadual harianku 
(siap edit pkai primavera g tu)

keranaMU, ak terpaksa menebalkn muka utk meminjam brg org len @_@

keranaMU, ak terpaksa mencuri masa ak yg amatlah penting 
(kamo d dapati b'slh krn curik mse..ye ke tuan hakim..mne tuan hakim tau..me mandai2 je..xde2)

keranaMU, ak terpaksa melepaskn jap ilmu yg bernilai RM3k  T_T

keranaMU, ak sanggup kepanasan d bwh terik mentari
(pkai helmet pn trasa pns kt kpala weh)

keranaMU, ak b'men polis n3 ngn polis sbnr 
(berkejaran spt cheetah mncari mangsa..laju siot)

keranaMU, ak mmbranikn diri b'jumpe apek yg klam kabut 
(ckp laju..xphm ak..apek!!! ilex2 suda)

keranaMU, ak memecut laju mengejar ilmu lg RM7k  $_$ hehe 
(cecah gak r 150km/h)

keranaMU, ak dahulukn duit ak 
(g pn mmg nk kuarkn duit pn..sbb duit da xde)

keranaMU gak la, ak di cop skali g 
(xnk ak g tgkt 3..nk g tgkt 2 lak r)

KERANAMU mmbe ak lebih 12 bln (2 dr pe yg ko assume r)..n ak x snggup tgk ko m'nangeh t'esak2 sbb x dpt g Ausie..sambil2 mengadu ngn si K n D..ak ok kn je..hahaha

pesanan ringkas: keranaMU, smua skali RM50 eh..haha
teka teki teka tekuk..spekah gerangan KERANAMU ni?? haaaa..teka weh teka

wrote by Rafidinho

Tuesday, July 21, 2009

Mari2 vote

Fuhh...rse cm lama da ak x update..(pdhal mls ngn xtau nk update pe)..hahaha..tp dsbbkn ak free ari ni (ceh..slama ni pn ak free gak..cm r bz tahap cipan..haha)..ditmbah lak ngn jari jemari ak yg bergerak sndrik mnekan2 keyboard..so ak update r utk korg eh..cewah, cm r de permintaan rmai suh ak update..hehe

ok2..berbalik ngn n3 ak tu
sna nye sje je ak nk mntk pndpt korg..so, mari2 vote2..ajak skali jiran sblh korg..haha

ak da 3 kali g intebiu:

1st-dpt tp ak reject..hehe
2nd-xtau pe cite..senyap je..tah idop g ke x kompeni 2..haha
3rd-ak dpt emel..ayat nye lebih kurang cmni "congratulation, u r not qualify..thank u"..haha..maknanye xdpt r..tp tipo je kn klau die bg emel cmni..huhu

tp xpe..ak x kaciwa pn sgt yg ke-3 tu..cewah..poyo je klau x kaciwa..pdhal dlm ati nyumpah2..haha..xde r..ak mmg da leh agak pn x dpt..so ak trima je (sile bc ngn nada cdey)..huhu

jd skang ak nk tnye pndpt korg sket..sket je..xbyk pn..haha
agak2 burung gagak, korg rse ak ni cmne??

A Demand lebih..hehe
B x cukup power kot time intebiu
C men2 time intebiu (sbb asl ak g intebiu je..mesti glak2  time jwb intebiu..hehe)
D LOSER..haha
E semua jwpn di ats adlh benar..tiada yg benar slain benar2 blaka..haha

ok2..vote2..ak xkisah korg nk vote mne..nk bg jwpn sndirik pn leh je..di alu2 kn..hehe

pesanan ringkas: undian korg ni akan di kira utk next n3 ak..haha

wrote by Rafidinho

Sunday, July 5, 2009

help me!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

does anyone have knowledge in PIPING DESIGN???
plesss share with me!!!!
I need it!!!!!!!!!!!!!
I need before next wednesday
help me weh!!! urgent!!!

pesanan ringkas: ak akan blnje mkn KFC slama 2 hari weh..haha

wrote by Rafidinho

Friday, July 3, 2009

haha

la pehal ngn n3 ak ni..
tetibe je gelak
hahahaha
duh..gelak g..wth ko rafi..haha

tau np tajuk n3 ak cm2..sbb ak xtau nk tulis pe dow
so ni je yg lintas dlm kpala otak ak yg agak mengom ni
wahahaha

ok2..stop gelak..meh cni ak nk cite sket
bes dow cite ak ni..rugi korg x amik tau
ok2..alert2!!!! especially dak engineering..haha

sblm 2 ak nk wt ucapan
"mekaseh r kt govern..thats all"
erkk ucapan ke ni..hehe

bkn pe..senanye ak berterima kaseh r ngn govern sbb wt program cmni
program yg d sponsor pnuh dow..

bebaru ni ak follow program SIRIM sponsored by GOVERN
course : ASME B31.3 Process Design Piping
actual fee: RM9120 per person

tp ak nasib bek sbb ak d sponsor..klau x gile arghh
mmg xkn g nye r..
mne nk cekau rm9k dow

wlaupn kursus ni lebih kpd org da de exp..tp sbb free
ok pe dak2 fresh nk join
byk knowledge ak dpt

ak join skali ngn otai2 dr petronas..byk gle knowledge dorg kongsi time diskusi..hehe
tp yg best gak..mkn free dow..hahaha
sarapan..mkn tgh ari..minum ptg
it's all free dow...haha
tp ape yg penting?? SIJIL..hehe

pesanan ringkas: kpd dak2 fresh engineering yg xdpt keja g..elok dow korg g..byk g kursus SIRIM tawarkn..2 mggu lg kursus NDT..mntk weh..bkn murah dow blaja NDT ni..standard fee klau x silap ak RM 10k++

wrote by Rafidinho

Sunday, June 28, 2009

haihh..nk bli kreta pn ssh

ermm...ssh ke nk bli kreta ni
pdhal cr duit..byr dwnpymnt..2-3 mggu dpt r kreta kn..cm sng je kn
tp ssh nye nk cr duit kn..tul x ckp ak..tul kn..haha

pas2 plg ssh g..
klau org cm ak yg x sdar diri ni brangan2 nk pkai kreta mewah
nk pkai yg sdap mata memandang je
bkn pe..sng sket ak nk g ngorat awek kt tepi jln
huahahaha

arghh..2 smue x pntg
ape yg penting? korg tgk pic bwh ni dlu..hehe

ford mustang GT500 shelby made

haa..korg da tgk..da tgk
senanye ak saje je nk post pic ni...haha
aaa..lg 1 ak nk share ngn korg
roadtax kreta ni klau korg nk tau..pehhh xyah ckp r
klau stakat gaji rm3k, xdpt nk renew tiap2 taun ak rse..
roadtax = RM 9000 ++
wut de..2 br roadtax lum msk insurance g

haihhh...ble r aku nk bli kreta2 cmni..haha
tah2 smpai ke tua pn lum sempat ak dpt pkai
klau skadar nk bli 2 bole..byr dwnpymnt
pas2 pkai 3 bln sblm kne tarik..ok x idea ak ni?? haha

pesanan ringkas: pkai MYVI suda..xpn CIVIC type R..erkk..haha

wrote by Rafidnho

Saturday, June 27, 2009

kenapa ngn aku??

eh pehal ngn n3 ak..
cm pelik je..
huhu

xde r..sna nye xde mende pn..
saje je nk post..
xtau nk wat n3 pe..

ok2..ak nk cite ni..
aritu ak g intebiu..post estimator
maka ngn bangga nye..
soknye ak dtg r ngn sgala ilmu di dada..
cewahh..nipoo siot klau cm 2..
sna nye ak dtg xtau pape..slambe je ak..haha

psl kompeni: xtau-->mls nk tau
psl job: lg r xtau--> xtau npe ak apply post 2..jwpn nye de kt bwh..hehe

skali time intebiu 2..die tnye da psl kompeni ngn job 2..
time 2 gak rse cm nk tergelak pn ade..
aku ckp "i dun know in detail"
ak ckp r pe yg ak tau..pdhal ak men tibai je..haha
die geleng kpale tanda x puas ati..
dlm ati ak..haha..pdn muka ak
konpem xdpt nye r..

las2..time die open ques..
ak tnye die blk psl kompeni n job 2..
wat2 cm ak berminat r..pdhal saje je sbb xtau nk tnye pe..haha
die xplen in details..ak nganguk kn je..hehe

pas2 sok nye tetiba die kol ofer ak dow..
ak nk tergelak skali g..
tp yg x best nye die ofer ciput nk mampos..
tp suh keja brat..
gaji ciput+no OT+no elaun..
pe cer??

so ak reject die from hell..erkkk
haha

pesanan rigkas: senanye ak dtg intebiu pn cr experience je..x mnt pn job 2..haha..pdn muka die bazirkn mase je..hehe...im sori

to kimi: weh ak xdpt technip..ko dpt ke??

wrote by Rafidinho

Friday, June 19, 2009

rakan2..JOM!!!

huh!!
berblog nye ak d cni..ingin mmbuat pengumuman bhw..
cewahh..cm nk bg speech lak
haha

senanye ak nk wt anouncement je..hehe
slama 3 mggu ak betapa kt umh ni..
ak rse cm nk gila r..
bosan dow xwat pape..

ari2 bgn lmbt pas2 mkn anggur..erkk..waa ni tipu je..
haha..klau ari2 mkn anggur bes gak r..
ni jd penganggur 2 yg xbes..haha
tp penganggur taraf 3 bintang je sbb br 3 mggu..erkk leh ke cm 2..ahh ske ati ak r..haha

jap2 ni da lari topik ni..
sori weh xpasan..rse cm bes je mrepek sambil mkn krepek..haha

ok2 kali ni ak siriyes
senanye ak da bosan tahap cipan ni..
so, ak igt nk g mronggeng a.k.a mlencong..haha
tp xrmai r plak nk join ak..

maka..ngn segala hormatnye ak menjemput sesapa d cni utk join ak..
kte wat trip bengom2..
haha

sape nk ikot!!
angkat tgn..haha
jom!! r weh..ak da bosan ni..hehe

pesanan ringkas: sesape yg ikot ak, ak blnje dow..haha

wrote by Rafidinho

Wednesday, June 17, 2009

wut should i say??

wut should i say 4 dis ques??
plezz sumone..help me dude

1. What should i employ u?

2. what do u want dis job?

3. why u r interested with dis job?

4. wut can u ofer us that other people cannot??

uwaaaaa...plez weh..tlg ak..
ak xtau nk jwb pe r..
hahaha

pesanan ringkas: spe2 tlg ak weh..nnti ak blnje dow..BIG MAC 2 ketul lg weh..haha

wrote by Rafidinho

Friday, May 29, 2009

sebelum, sekarang dan selepas

*sigh*
fuhhh..lega

akhirnya tamat gak prak aku rini bersamaan ngn 28/5
huh!! tp np 28/5 bkn 30/5 yg septtnye dlm kontrak
haha

senanye aku+mmbe aku ngn slambe je tamatkn smlm
mls dow nk dtg dh
blah pn x gtau sv aku
konpem die ter cari2 ktorg pg ni
pdn muka die..hahaha

skang aku dh bebas..hip2 horeay..haha

sile baca berantonansikn sajak eh..haha
*bebas berterbangan spt burung2 
yg melayang ke sana ke mari 
tanpa hala tuju
mencari sesuatu yg ntah pe tah dorg cr
mne aku tau*
hahaha

jd, pe yg perlu aku wat skang
jalan2 cr pasal (bace berlagukn jln2 cr mkn..haha)..bengong..haha
pe eh nk wat skang
jalan2 cr kerja r..budus..haha

ye..ye
KERJA yg aku kene cr skang
tp kerja pe nk cr?? ermm..
 MINYAK & GAS r weh
br kaya cpat sket..hahahaha $_$
pas2 leh r aku bli motor yg aku tergila2 slama ni
DUCATI 1098s with TERMIGNONI PIPING
haha..meh tgk sket pic nye

smart kn..hehe

pepahal pn sblm tu..ari ni aku nk binding hard cover final report prak
sok nk anta kt U dh
mntk2 r leh siap ari ni gak
haha

arini gak aku nk cari kompeni nama
SHAPADU ENERGY & ENGINEERING SDN BHD
mntk keja sini skali..haha

pesanan ringkas: kpd sesape yg de mmbe ke, mak bapak ke spupu sepapat ke keja oil & gas..gtau aku weh..pastu ejas utk aku satu..haha

*kpd kimi apek : weh jom g KSB cr psl..haha

wrote by Rafidinho

Thursday, May 28, 2009

the best of the best






Guardiola's superbly inventive Barça became the first Spanish side to win league, cup and UEFA Champions League in the same season
~reported by uefa website~

Pengumuman:
TERIMA KASIH kerana sudi mengunjungi ROME..
Sila Datang lagi di waktu yg sama dan di hari yg lain..
kenapa BARCA, sungguh HEBAT..
sungguh JAHAT BARCA ini..
majulah sukan untuk negara..
errkkkk
wtf wif dis announcement LOL..

hahahahaha

pesanan ringkas: kpd KIMI, anep, pokjat, atuk, chat, dugong, apek ikm n smue fan ManU laa sng cite..bebawak bersabar eh..thn dpn cuba lg..hahaha

wrote by Rafidinho

Wednesday, May 20, 2009

waaa...waaa...waaaa.......

bile r aku nk men mende2 ni eh...antara sukan xtreme yg aku mmg nk men..cm bes je tgk org men..terjun tggi2 pastu naik blk..haha

waa..exited dow tgk pic ni..tggi siot



pehh..sronok tul dorg men..jeles dow aku..tp aku agak gayat sket..gano nk men..haha



haa..yg ni plak terjun dr kren je..aku rasa leh kot aku men kt tmpt prak aku..kren dh de...skang cume tali ngn peralatan je yg tggl..haha
"Bos!!!...aku mau men mende ni jap eh..keja2 tu nnti2 r aku wat..haha"


tp yg ni plg aku riso+takot+cuak+pape g r yg leh wat aku takot2 brani nk men mende ni..haha

waaa...waaaaa...waaaaaa...waaaaaaaaaaaaaa...gedebukk!!!!...........(silent mode, only vibrate je..haha)


cm siot kn dorg ni..bagus tul klau meng edit2 pic pelik tau lawak..hahaha
XMO aku men bungee jumping kt sini


pesanan ringkas: pe jenis tali eh nk men mende ni..aku igt nk wat sndri r..pas2 leh men kt tmpt prak aku..haha..spe nk join?? fit aku tau ko mesti excited nk men mende ni kn..jom!! g tmpt prak aku men..haha

wrote by Rafidinho

Thursday, May 14, 2009

skali tag panjang daa..haha

tag ni dr seorg bdak yg nama pnuh nye aku xtau..yg aku tau die adik mmbe aku..tgk kt blog die tulis nurbazla..so aku pggl je nurbazla..ko gano bazla?? haha
btw meh kte lyn tag ni..zasss

1. I've come to realise that my breasts...
// oh no!! wut d heck with dis ques lol..should i as a male to ans it..ans-->no commen weh..haha..if all of u want to know it..nah!! tgk r sndrik..erkk wawa

2. I've come to realise that my job...
// is still under quest..trutt2..searching error..please try again..haha

3. I've come to realise that when I'm driving...
// i'm driving like a pro..cewahh..koya..haha

4. I've come to realise that I need...
// going to invest something in TSI jap (Toilet Stock Index a.k.a Bursa Saham Tandas)..ahhhhhhhh lega siot (untung lebih ni..haha)..10 mins later..ok lets continue with dis tag..wawa

5. I've come to realise that I've lost..
// my engineering knowledge a little bit..koya again..haha

6. I've come to realise that I hate it when...
// my level of kesengalan suddenly drop without any warning...haha..sengal ko RAFI

7. I've come to realise that the person I like...
// is never ever know me..why..why..why!!!!..arghh..huh..owh diana daniel..hahaha

8. I've come to realise that money...
// can't buy everything..huh..sounds familiar rite..haha

9. I've come to realise that people...
// around me is not an alien..sekian

10. I've come to realise that I'll always be...
// "masuk air" sometimes when i feel bored..blurp3..hahaha

12. I've come to realise that my mum...
// is still my mum la..same person..no changed at all

13. I've come to realise that my cell phone...
// is not belong to me..pinjam abg aku nye..haha

14. I've come to realise that when I woke up this morning...
// the clock shows 4.28 a.m..what!!..yawn, twist2 sket n krohh2 again..haha

15. I've come to realise that last night before I went to sleep...
// everything in my mind has been safely saved/stored with full of backup..haha

16. I've come to realise that right now I am thinking about...
// to ans "no comment" 4 all of dis tag..haha

17. I've come to realise that my dad...
// is getting ensem weh..haha

18. I've come to realise that when I get on Facebook...
// only messy n ridiculous notifications alert me..haha

19. I've come to realise that today...
// is today..not yesterday or tommorow..wawa

20. I've come to realise that tonight...
// i need to sleep early..(ting tong..jam menunjukkn kul 3pg)..what!!!..oh no..kroh2..zzzz..haha

21. I've come to realise that tomorrow will be...
// a great day if someone treat me chicken chop..nyum2..haha

22. I've come to realise that I really want to...
// know who the heck create dis ques..pnjg sgt r..pendek2 suda..haha

24. I've come to realise that life...
// must go on..cm pnah dgr gak kn..haha

25. I've come to realise that this weekend...
// something unpredictable will happen..huhu

26. I've come to realise that my ex...
// "my ex...5--->ex5" is already sold...haha

27. I've realised the best music to listen to when I am upset...
// is nasyid..pehhh...koya kali ke bp dh ni..haha

28. I've come to realise that my friends...
// are the best..two thumbs up utk korg..haha

29. I've come to realise that the past year...
// aim is not completed yet n dunno when will be accomplished..haha

30. I've come to realise that when people walk out of my life...
// they going to somewhere dat i never know n dun want to know pn..haha

de sesape x nk jwb tag pnjg ni..sila2..haha

pesanan ringkas: fuhhh..pnat seyhh..haha

wrote by Rafidinho

Saturday, May 9, 2009

kertas dinding pn kene tag daa

buzz!!! dr apek..
"ko kene tag weh ngn damme damiah"

maka aku pn bkk r blog aku scr mls2 nye
tag psl wallpaper r..ermm lyan kn je r

1 - Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang. jangan tipu2 ek
pnah ke slama ni aku tpoo..haha

2) Bgtau nape anda suke wallpaper anda?
nk kene gtau gak ke..aduh mlsnye aku nk taip haha..xpe2 lyn kn je r
np aku suke---->jwpn nye mudah..sbb laptop aku LEMBAB..pastu byk software yg memerlukan high speed ram (tp aku gune ke smua software 2..haha)..korg tgk je icon kt desktop 2..n di sbb ram aku x laju..jd wallpaper ni r aku pilih..simple je..xde gune byk sgt memory ram..nk start up windows pn laju (bg aku r laju) haha

pesanan ringkas: mmg wallpaper ni r aku gune slama  2 thn ni..aku rasa r..huhu lama kn..klau korg x caye..tnye apek ngn mije..kn kn haha

wrote by Rafidinho