Sunday, March 22, 2009

layak ke aku ni??

2+1+4+..=7thn +- dh aku menetap..tp ape yg aku tau psl bandar satay ni??
ntah r..aku rasa cm xtau pape sgt pn..haha

situasi 1
smlm aku de borak2 ngn sorg kenalan baru aku ni (baru!!..kuang3..haha)..dpendekkn cite cmni r bunyi nye

aku : eh nk tau kt mana kolej tu eh
kenalan baru : selangor..kajang
aku : hahhhh!!! bia tul..apsl xtau pn..cm xpnah dgr je..hahaha (ekspresi terzekut sket)
kenalan baru : tul r..alamat die pn tulis kajang..np??
aku : hahaha..bia tul de kolej 2 kt sini..truk tul aku ni..slama duk kjg ni apsl xpnah tau pn..wawa (aku hanye gelak je)
kenalan baru : hahaha

adoyai..pe da aku ni..de kolej kt tmpt aku pn aku xtau..ptt r cm pnah dgr je kolej 2 kt tmpt aku..sengal tul aku..haha

situasi 2
sessi soal jawab (cm interbiu r plak..ceh)..bkn2..hanya pertnyaan dr sorg pokcik time aku g bandar

pokcik : dik2 (sambil meng usha2 aku)
aku : pehal r plak org tua ni (dlm ati aku, nk lari dh x sempat plak..lyn kn je r..zass)
pokcik : dik, bank kt sini kt mne eh
aku : bank pe?? BANK NGONG ke (skrip tambahan..haha)
pokcik : Affin bank
aku : erkk..ntah r..sy pn xtau gak..sy bkn org sini (larikn diri..haha)
pokcik : owh..xpe2..
pas2 pokcik 2 trus blah (aku rasa die tau aku tgh klentong die..haha)

aku pn pe g..memblah kn diri r gak..wrengg2 bwk moto..tibe2 terlalu dpan Affin bank..dlm ati aku (owh kt sini rupenye, tersorok sket..aah bia r pokcik 2 cr sndrik..bkn aku yg nk g pn..haha)

situasi 3
mmbe aku dtg kjg g umh makcik die br pindah..die ajak aku dtg..dgn rasa kebosanan di ati..g r..aku pn tpon r mmbe aku ni

aku : weh..umh makcik ko kt ne
mmbe aku : tmn jasmin
aku : lol..dkt r ngn tmn aku ni..umh die kt ne
mmbe aku : lorong 10
aku : lorong 10?? lorong mne lak 2..mne de lorong 2 kt sini r..suke2 ati ko je (tnye style x puas ati)
mmbe aku : de r bengom..tmn sndri pn xtau ke..atas g 2 lorong nk msk umh ko..pas2 ko turn knn
aku : haha..la ye ke..ok2 jap g aku sampai

huh..korg bygkn..mmbe aku 2 pn leh tau..pdhal die bkn org kjg pn..bengom tul aku ni..dlm tmn sndri pn xtau..adoyai...hahaha

*AGAK2 KORG..LAYAKKAH AKU DIGELAR ORG KAJANG?? HOHO

pesanan ringkas : aku bkn xtau tau mls amik tau..tp mgkn disbbkn aku x menetap lama di bandar satay ni..merantau dan meronggeng d negeri org (jauh perjlnn luas pemandangan)..hahah

*situasi 2 n 3 tu dh agak lama..tp bkn lama sgt eh..ape yg penting bkn gak dlm masa terdekat ni..skrip perbualan 2 x diubah spnuhnye..maksud die masih sama..haha

wrote by Rafidinho



15 comments:

hakiMET said...

same r kite..duk kb 23 tahun tolak 5 tahun kat pahang - stegah tahun kat kemamn..ak x tau pon jln2 kb..hahaha

Benrauf said...

boleh2 asalkan ko tau mana kedai satay samuri ko layak dah. :p

Ladybug Yna said...

kimi mmg da murtad kelantan. de ke ptt g cr Eddlie FC kat tgh2 bndar kb. ngok btol. tnye mije blk baru tau ktne. xsmpai 3mnt pon dr umh sy.
.[nek keta].

poyo je rafi. area umh sndri pon xtau ape daaa. da jngkit ngn kimi ah tuh. pnyakit murtad.

a little less conversation said...

kimi:
ko mmg spesis cm2..aku ni kire ok g r dr ko..skurang2nye aku tgk gak kiri knn klau g jln2..bkn cm ko, wat mnde r dlm keta 2..haha

ben:
aku tau..aku tau..hoyeah...aku dak kajang g..haha

yna:
huh..mmg x ptt..len kali suh die berpatutan sket..erkk..haha..pape pn mmg ngek ngok apek ni..

sy bkn saje nk memoyokn diri r..tp tahap kepoyoan tibe2 je kritikal kt area umh sndri ni..

fiRefLy™ said...

pernah kah anda taw mengenai google earth ( google lagik haha)..walopom slalu d gunekan lam air ianya boleh di gunekan utk mencari tempat..haha

a little less conversation said...

mije:
oloh..penggunaan google r plak natam ni..google earth x d update slalu r..mls aku nk usha..g pn kene on9 br dpt gamba details..

google juga aku guna utk potong besi, grinding dan kadang2 juga welding...haha

damme damiah said...

jawapan: tak layak
hehu

i've been in nilai for 9 years, minus time kat sekolah, make it 5. but i know almost everything about this place. more than i know about PJ

mungkin kamu take things for granted.

cuba take sometime berjalan kaki untuk ke sesuatu tempat, banyak perkara yang anda akan jumpa *chewah*

it works anyway.

FARIE said...

haha!! kosame la ngan aku..
duk pd dr kecik tp xtau ble owg tny tempat2..
bak kte kwn aku failed di tempat sendri..

Ladybug Yna said...

benda xptt ape apek buat?

philoColy said...

hahha..
apedaa..
xlayak..
kwsn sniri pn xtau..
hehe..

a little less conversation said...

damme:
klau nk jln kaki..xdpt r cik kak oii..lotih eden..haha

farie:
xsame2..ko dr kecik, aku start duk kjg time aku join teknik..tp plg lama pn 2 thn je aku..yg selebih nye aku merantau..haha

yna:
lor..mende pe yg xptt apek wat tu??mne r sy tau

syeza:
yup2..mmg tau pn x lyk..
2 r psl..sdgkn tmpt sndri pn xtau pe tah g tmpt org..haha

the NINI said...

kenalan baru? haha ;p
mcm pnah bce jek dialog tue.. tp kat mne yek? ;p

naithrousz said...

ah...bley ar tu isi borang masuk spital tg. rambutan..kan.kan..kan..hahahahah

nurain said...

ahahha..

aku juga begitu..mane2 aku pg pon aku mg susah nak ingt tempat kalo aku xpegi or penting utk aku

so..lantakla~

a little less conversation said...

nini:
a'ah..cm pnah dgr je kn..haha

nai:
dh isi pn..tgh tggu interbiu je nk masuk ni..haha

nurain:
yup2..lantakla