Sunday, May 30, 2010

ayam berak kapur ke?

kenapa eh kalau bab2 "tarikh" ni, kebayakan nye org pompuan konpem amik kesah walaupun sesetengah nya 'ade aku kesah'..haha..tarikh yang ak maksud kn ni macam biasa la, tarikh keramat (bkn keramat, Kuala lumpur), tarikh macam aktiviti tahunan contoh macam besday, pastu anniversary n bla bla bla..xde ke nak kongsi2 tarikh macam bila start belajar korek idong dengan betul ke atau jalan2 kt soping kompleks pastu jatuh cm nangka busuk depan orang ramai..baru la best kalau buat reminder tahunan tarikh2 macam ni..hahaha

ada pulak kisah macam kadang2 si pompuan ni berbulu je hati (boleh kata tibe2 datang bulan la) kalau2 si laki ni x ingat tarikh2 penting tu..contoh cm si laki ni terlupa tarikh besday si pompuan (confrim2 kalau dah terlupa tarikh, terlupa la jugak nak wish ke pe, nk plan pape ke)..atau contoh lain macam terlambat wish ke, hadiah ke..haaa mula la si pompuan ni jadi macam ayam berak kapur, pot pet pot pet

bagi orang macam ak yg leh kata tarikh2 ni x berapa nk amik kesah sangat..ak rasa tarikh2 yang boleh buat laki ingat macam
- match2 penting game bola..haha
- meeting dengan bos yang selalu maki hamun walaupun xde pape
- tarikh bila nk jmpe ngn client2 yg merupakan awek cun, pastu hot plak tu..haha
- tarikh bila start puasa (erkk..hahaha..boleh percaye ke ni..mampos nanti kalau ada siapa2 tanya)


pesanan ringkas: xde pape yang nak diringkaskn..k blahh..

wrote by Rafidinho

10 comments:

budak chOmel said...

hahha! lelaki mmg slalu malas nk amek pOrt bab2 tarikh2 ni..kadang aku bengang jugak ngan adek bradek aku yg x hengat birthday2 ni kannnn..

cikCEPET said...

lame mesepi an...
heehee

emmm laki mmg cmtuh...
sume mende ta ptng...

:))

eyra said...

kadang² amek kesah, kadang² tak amek kesah, biasa lah tuh kn.

nak harapkn laki je ingat sume, tak adil lah pulak nanty, so same² lah beringat kn lagi baek tuh. hee

key-one said...

tu bkn ayam berak kapur....ayam berak bunga..tu yg dok jadi bunga tahi ayam tuhhh...miahahaha=p

fitriah said...

lelaki memang camtu. cube kite buat2 lupa birhtday dia, tau plak merajuk. haha

mirachantek said...

perempuan kan suka sentimental sikit. tapi aku jenis rock sikit. tak ingat tarikh2 ni semua. kalau nak wish bday pun harapkan kalendar henpon yang dah disetkan untuk bebunyi tiap2 taon.

Nur -al- Ain said...

sebenarnye ingatan tu ande kite hargai tau. kalau tak ingat macam tak hargai sgt la. lebih kurang cm u la kot. alaa, setakat wish. ape la sgt. bile wish je hati ppuan dah gembire dah.. tapi ni time bercinta laaa. dah kawin, sila wish dan beri ganjaran. HAHA ;p

J. Love said...

gua pompuan tapi gua MALAS nak ingat ape-ape tarikh.

kecuali kalau gua terase nak claim hadiah.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tu tandanya PRIHATIN.

.fatin nabila. said...

normal la. hukum alam. beza perempuan & lelaki ! :)