Wednesday, June 6, 2012

pertama dan terakhir

salam

wassup saing..apa kabor ter? kali ni ambe nak kabo dalang bahasa ganu ter..maklung lah, baru balik dari ganu..mood ganu tu masih ade lagi..korang guane, bereh ke ambe kabo dalang bahasa ganu..haha

pertama dan terakhir..apa ni? maksudnya nikah lah..kira nikah sekali (kali pertama dan terakhir)..jadi maknanye aku akan nikah sekali je lah..tak ada 2 3 atau 4 kali dah..ke macam mana geng lelaki? mana cukup sekali ye tak..dok rok chetong gitu..wakaka

habis mukadimah

sebenarnya nak beritahu, kali pertama dan terakhir kot aku akan buat kerja gila macam minggu lepas..nak tahu apa yang aku rasa bajet gila lah sangat tu..jom2 hehe

jb-->kota tinggi-->mersing-->rompin-->pekan-->kuantan-->kemaman

jarak perjalanan : lebih kurang 385km
masa perjalanan : antara pukul 11 malam ke 4 pagi
keadaan jalan : beralun, lopak2 sikit, berliku sikit
keadaan sekeliling : hutan kiri kanan, kawasan kampung2 sikit, bandar dan sikit berkabus
kenderaan lalu lalang : setakat sehala perjalanan tu, ada lah kot 20 - 25 buah kenderaan rasanya

hurm, semua diatas tu aku lalui sorang2..memandu kereta sorang2..pergi dan balik pun sorang2..bila fikir balik, macam mana lah aku boleh buat benda ni sorang2..adoyai..dan aku rasa itulah kali pertama dan kali terakhir aku akan memandu kereta sorang2 melalui jalan dan keadaan seperti diatas..memang rasa horror, scary semua adalah..keh3

mana taknya..cuba korang bayangkan jika

1) tiba2 kereta rosak tengah jalan kiri kanan hutan--apa maknanya tu?
2) tiba2 nampak kelibat orang (sorang2) tahan kereta kita--apa maknanya tu?
3) masa memandu korang rasa mengantuk, pandu pun terhuyung hayang--apa maknanya tu?
4) jalan kiri kanan hutan, korang rasa nak terkencing--apa maknanya tu?
5) keadaan hujan lebat @ kabus tebal sampai pemandangan jalan tak jelas--apa maknanya tu?

keadaan seperti diatas memang aku tak fikirkan lansung sepanjang perjalanan..cuak weh..hahaha..apa dalam fikiran aku adalah, selamat sampai dan kereta tak rosak..tu je..huhu..tapi ada kot dalam 3 kali rasanya..lori bagi high beam kelip2 dekat aku masa jalan lurus, kereta belakang aku takda masa tu..pehhh..scary la siot..tetiba terfikir apahal lori tu bagi high beam, ada apa2 yang tak kena ke? memang tak pandang dah cermin pandang belakang ke, sisi ke..fokus kat depan je..hahahaha

sepanjang perjalan aku maintain 110-120km/h, dekat selekoh 90-100km/h..hehe..tapi yang buat berderau darah masa jalan berkabus..tak jelas pandangan hadapan (kalau high beam memang tak nampak apa), aku cuma berpandukan garisan putih tengah tu je..ada sampai part nak amik selekoh, tau2 dah termasuk line kenderaan bertentangan lah pula..hahaha

apa2 pun..aku bersyukur kepada ALLAH, semuanya selamat..huhu =]


pesanan ringkas: tv rosak, euro dah nak start ni..arghh, grrrrr

wrote by Rafidinho

18 comments:

namasayatihah said...

finally..u update jgk..waa..bz??

site visit is it??or u cuti2???

tv rosak??awesome!!bia i update u euro k...go german!!

;D

a little less conversation said...

tieha:
1) tak busy mana pun..cuma kemalasan mengatasi segalanya..haha

2) go for walimatul urus kt KT, smpai kemaman, join mmbe lain naik KT..hehe

3) tengok live streaming je la..huhu

Bella Bell said...

arghhh.. kenapa tak tengok cermin pandang belakang tu woiiii??? kot ada makwe tumpang ke.. wkwkwkwk.


aku ada cerita sikt. kawan aku nak balik johor masa tu dari terengganu. aku rasa dia ikut jalan yang sama macam ko kot. ko tau apa jadi? ada yang menumpang. duduk sebelah kawan aku ko tau. haaaaaa.. :P


tapi alhamdulillah selamat sampai :)

a little less conversation said...

bella:
sbb pe tak tengok? sebab aku terus toleh belakang je..tuihhh..haha

ye ye je cite ko ni..penumpang tu duk sebelah kerusi tau sebelah tingkap?

♥e'in♥ said...

kat area mersing jln seram.. hahaha

Bella Bell said...

duduk sebelah kerusi la.. betul2 sebelah.... hahah.

a little less conversation said...

e'in:
mmg seram ke? lepas dah balik jb baru mmbe2 cakap kawasan panas situ..haha



bella:
ooo..takkan duduk saje kot..tade borak2 sekali? haha

namasayatihah said...

ehem2...soalan yg u tnya di blog i itu sensitif ya...hehe!!

btw, awl dtg keje??hee..

ehh..byk opening for Project engineer ni..apply laa..;)

♥e'in♥ said...

yup2.. try laa mlm2 lalu sorg2.. hahaha

a little less conversation said...

tihah:
sensitif? opsss

sblm pg kerja online jap..tu pasal awal..haha

mmc nk cari PE?


e'in:
bkn xnk try..dah lalu pun sorg2..sbb tu kuar entry ni..kah3

Camy Alya said...

creepy. err -_-

Tiara Fazlin said...

paling jauh i pernah drive kuantan-sungai lembing je..=.=

Cik Tasya Merapu said...

hohoohoh serang sini ? wahhh balik dari trg ye . pnddai brbahasa nampak ! haha btw..lama x singgah sini..ngeh4..

say to easy=) said...

dh nape drive lewat2 malam.haha.ape-apepun alhamdulillah mujur lah selamat sampai yup :)

a little less conversation said...

camy:
crunchy..eh sama ke?


fazlin:
sg lembing? area mana tu eh? byk jual lembing ke? nak beli wt perhiasan lah..keh3

a little less conversation said...

cik tasya:
doh guane tetiba jah bulih cakap ganu ter..haha :p


say to easy:
nape drive lewat malam? sebab tak drive lewat siang..hahaha

emhaes said...

O...Ye.

emhaes said...

hallo...,