Saturday, February 28, 2009

ARGHHHHH!!!

ARGHHHHHHHHHH!! (woi2 spe yg tepekik telolong kt blog aku nie..adoyai..kaco r org nk tulis nie..haha..pe r aku merepek ni..Rafi stop the 'crab' eh silap crap XD)..

sbnrnye tu adalah jeritan aku scr spontan..ARGHHHHDUHH..seketul hammer singgah tul2 tepat d lengan aku..arghhh..arghhh..%$@**^@% (terkuar kata2 kesat sket haha)... Y_Y wuu..wuu..lenganku tiba2 je rasa kebas..tgn n jari jemari xleh gerak..ahh sudah..dlm pemikiranku (de kah tulang lengan aku dh patah..tidak2)..30 sec..xleh gerak..50 sec..xleh gerak g (ati mula resah dan x tentu arah..wooo aku xnk patah tgn)..1 min ++..kebas dh ilang..try gerak kn jari slow2 dlu..ermm ok..gerak laju sket..boleh2..yeahh..gerak kn tgn sket2 lak..aduh sakit..tp xpe..aku bersyukur tgn ku xde pape..smua ok..alhamdulillah..horeey =]

sbnrnye ari ni aku n dak2 praktikal len kene pasang coupling @ nat propeller..tp nat tu ketat sket sbb thread die dh rosak..so ktorg ketuk r pkai hammer besar (3 Kg)..sampai je kt2 hujung ketat..mmbe aku milo (bkn nama sbnr)..ketuk r hujung special tool kuat sket utk dpt kn torque yg lebih (tp aku tgk die hayun bagai nk rak..tinggi tu) ..aku tukang pegang special tool tu (gedegang2 bunyi die)

ketuk nye ketuk..mula2 die angkat sket..makin lama makin tggi lak..blum sempat aku nk sound mmbe aku tu..tiba2 die hayun, x kene hujung special tool tu siap terlepas g..akhirnya hinggap atas lengan knn aku..ARGHH!! tu r yg kuar dr mulut aku..perghh x terkata sakit nye..dh r berat 3kg..die hayun, bp lak force hammer tu, terlepas plak tu (kire free fall r hammer tu jatuh)..aku rasa de kot kt2 10N..korg dpt bygkn x cmne situasi die (pastu bygkn gak ekspresi muka aku time tu gak..haha)

perghh..mmg sakit dowh..terasa sampai ke tulang..cm nk patah je rasa..

pastu g r jumpe sv aku..mntak first aid..sapu ubat panas..pastu die ckp g klinik..aku ok kn je

sampai klinik, daftar nama..tggu giliran (kt2 25 min gak r..pdahal bkn ramai org pn..doktor ni mls keja kot..haha)..sampai turn aku..doktor cek..bole plak die tekan kuat2..ARGHHH!!!..pastu die tnye sakit x..time tu aku rasa cm nk je aku lempang doktor tu..pastu ckp kt die "sakit x??"..bengom r..haha..pas cek amik ubat pastu blk..

d sbbkn aku tumpang keta sv aku..die ckp nk g amik file mende r..ARGHHH!!..aku igt die nk blk yard trus..terpaksa r aku ikut die g sana, g situ..adoyai..siot tu r

pas blk yard..sek baik r dak2 praktikal yg len x blk g..pastu dorg ajak g mkn nasi ayam..perghh mmg sedap nasi ayam die..lega sket..pas mkn blk naik motor dlm keadaan tgn sakit2..haha

ok..thats all 4 today XD


pesanan ringkas: ARGHHH!!! ialah perkataan first kuar dr mulut aku..bg aku bkn perkataan tu patutnye kuar dlu..tp ALLAHUAKHBAR ke, ya ALLAH ke..adoyai..np r aku rasa cm jahil sket je aku ni..susah sgt ke nk sebut perkataan tu =]

pape pn..pe mende keja yg korg wat..SAFETY FIRST ok..assalamualaikum

wrote by Rafidinho

11 comments:

gina said...

heeee.
gile saket!
xmampu nk dibygkn lagi!
hishh!
klu aku, da lama aku bantai kwan tu dgn hammer yg sama.
huh!
bahye.

hakiMET said...

oh hammer jatuh free fall ea..haha..ala2 projectile motion eh..hahaha..tu la..len kali think safety 1st..safety is healthy..eden torayy.haha

pesanan ini dbwa khas oleh safety officer DAYANG Enterprise..haha

a little less conversation said...

gina:
bkn xnk bantai..tp dh x larat nk angkat hammer tu blk..haha

kimi:
bengom pe..mne de projectile r..bkn die baling pn hammer 2..free fall 2 kn jatuh bebas scr menegak..ye ke..haha

baik en safety officer DAYANG..sy org ARMADA akan sentiasa ber safety 1st..haha

Benrauf said...

wuiyoo..be grate tgn ko x patah weh. hammer 3kg tuu hempap ko. membe ko pun kena syukur gak. buat nye silap2 kaki ko dgn but 2kg tu naik kat muke kan dah dua2 injured. sape nak siapkan keje tu kang?

a little less conversation said...

ben:
2 r psl..sek aku ni baik..klau niat jht dh lama aku flying kick je die ngn safety boot aku ni..haha

klau dh 2 2 injured..sv aku r siap kn..haha

Ladybug Yna said...

nk uat camne, kwn tu pon bkn sngaje kn...huhu~
[xpasal2 membela]

a little less conversation said...

yna:
ceh..bkn nk kesian kt sy..bela mmbe sy g de r..haha

mmg die bkn sengaja..tp wat keja tu igt2 r org len..huhu

Hananeechan said...

diam 10 saat
*tgh bayangkan muka awk lepas kena ketuk*


eyh, lupe plak. muka awk pon sy tak kenal.hahaha.sengal.

lain kali pkai satu set baju besi la untuk keselamatan.

a little less conversation said...

hana:
la x suh pn bygkn muka sy..cuma suh bygkn ekspresi muka je..haha

klau pkai baju besi cm org nk g perang zaman batu plak..hehe

kiD Le@rns tO fLy™ said...

rama2 terbang melayang,terbang melayang di waktu senja,memngapa org bunuh org,sggh jahat org itu..(bc mcm berpantun sambil menari inang)

金瓜米粉Jason said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社