Thursday, February 26, 2009

mampukah ku bertahan

tup tup
rupenye dh 2 bln aku praktikal kt armada..pe yg aku dpt..ntah r..yg aku tau g keja, blk keja..dpt penat pn de gak..haha..mana x penat nye, dh keja pn srupa buruh kasar (erkk, dh cm pekerja asing lak bunyi nye)..tukar r..keja aku sbg technician (padahal aku blaja utk jd engineer T_T)

mmg pnat, angkat mende2 berat je..shaft, propeller, valve, spanar besa2 gajah n byk g r mende2 yg berat (sng cite mende2 tu berat2 aku n lebih berat dr aku pn de)..dh r aku ni KURUS..mne r larat sgt angkat mende2 cm gitu..haha

d sbbkn ari2 aku rasa pnat..ngn slambe je aku tido time keja tanpa pengetahuan sv aku..wawa..tp bkn aku sorg je wat extra work (tido) nie..secara berjemaah (siap wat meeting tido g)..haha..tp wa ckp sama lu..mmg best gile r dpt tido walaupun 10 min..pe tah g bantai tido sampai 1/2 ke sejam..woo..x terkata r kenikmatan nye

pg ni pn aku dh angkat mende berat..anchor a.k.a sauh kapal ( sbb motor die rosak lak Y_Y)..mak aii..berat siot 300kg++ sejibik..setakat berat cmtu 1 jari je aku gune..kuat x aku (padahal gune kren)..haha..yg wat pnat cume kene tahan anchor tu supaya x berputar je (sy putar halim-roda impian)..tp nk tahan pn kene pkai tenaga gak..2 yg letih..huhu

ni r anchor sberat 300kg yg terpaksa diangkat lebih dr 2m


ni plak kapal nye..nama Gertak Sanggol..klakar kn bunyi nye haha

selama 2 bln ni gak aku keja di bwh cuaca hujan, panas, hujan, panas..sampai muka aku pn dh terbakar sket..adoyai..dh r muka aku ni dh itam..ber tambah2 lak itam nye..tangan pn terbakar sket..tp badan agak cerah (bukan putih eh)..klau aku x pkai baju mmg nmpk kesan beza warna kulit..x pakai baju pn nmpk cm aku pkai baju..haha
*xnk upload gamba aku yg latest..x bp ensem..saham dh jatuh sket wawaw

selain dpt penat..kt yard ni byk gak aku dpt tgk pemandangan yg agak mnarik..huhu


sunset ber backgroundkn tokong cina ngn boya (mende2 yg terapung tu)


masa pagi2 dtg keje, lepak kt jeti (amik gamba sbb dh lama x tgk pelangi huhu)

byk g r pemandangan yg menarik..tp lupe nk amik gamba sbb kamera x bwk..haha

ermm..aku rasa cm xde kene mengena je ngn entry ni r..haha..xpe2..berbalik kpd tajuk entry kali ni..nk tau x nape aku tulis "mampukah ku bertahan"

sbnrnye time mula2 masuk prak ni..aku dh set mind aku nk wat tul2 prak ni..xnk monteng keja byk, xnk amik cuti..tp aku x berdaya gak..akhirnye aku rasa cm mls je nk keja..haha..g satu, mggu dpn aku nk amik cuti..aku x kira nk amik cuti gak ari jumaat sabtu ahad isnin..hahahaha

pengumuman: mari rakan2 ku,amik cuti pastu kte g meronggeng sama2..besh wooo..hahaha

wrote by Rafidinho

6 comments:

hakiMET said...

gmbr engine block yg d bulat merah tu kite pggl die "cam profile"..eh ye ke cam profile bkn disc cam ke..haha..kpd rafi sile btlkan..haha

xde kena mengena langsung dgn entry ..hahaha

damme damiah said...

best eh keje dekat laut
[pon tade kaitan dgn entri]

okeh, yang berkaitan dgn entry, sy dedikasikan lagu 'keep holding on' untuk anda. maseyh

AKURO SAN said...

keje kapal yerk...

btw, Salam Perkenalan dr saya...

a little less conversation said...

kimi:
ye bro..dh tau bertnye pula..cam profile tu kn "line" dlm btk graf (cm gitu r)..ala yg cm kte blaja ngn bapak ko tu..haha

nk btulkn pe ni weh..x phm aku..wawa

damme:
xde r best sgt pn..g pn dockyard sy ni kecik je..klau keje kt dockyard yg besau2 g best..huhu

mekaseyh

akuro san:
yup..keje maintenance kapal..
btw mekaseyh sbb singgah di blog ni n slm prknlan gak dr sy =]

hakiMET said...

pehh bapak skema ayat..haha sopan dak nie..menantu sape nie..hahah

a little less conversation said...

kimi:
yg penting bkn man belon yg punye menantu..haha