Saturday, February 21, 2009

Engineering = Kejeruteraan

assalmualaikum, hello, ola, guten tag, hajimemashite, annyeong-haseyo, bonjour....

pe yg nk d tulis utk first entry nie eh..ermm
np aku wat blog eh?? aku pn xtau sbnrnye XD

Sebenarnye ini bkn lah blog aku (mahupun org yg tgh baca blog nie)..tp blog ni aku kongsi ngn mmbe aku..die nye idea r ni..idea wat natam blog ni dtg masa aku ym ngn mmbe aku ni..

mmbe aku: weh fi, pe kata kte wat blog

aku: haha..wat natam pe kte nk wat blog..aku mne r reti wat blog ni..ko nk ko wat

mmbe aku: natam cis..kte wat r blog psl engineering ke..haha

aku: best gak tu..tp nk tulis gapo..knowledge pn tahap cipan, supo air cetek paras2 buku lali je...haha

mmbe aku: tulis je..cm @$&^!*# (bkn mencarut tp panjang sgt..mls dow aku nk taip)...haha..gano?

aku: ok gak tu..pastu klau dh tau nk tulis gapo..kte tulis gak yg ngarut+bengom2 sket nye entry..haha

mmbe aku: btul2..kte mix kn sket..baru meriah sket blog tu

aku: ok deal..ko wat blog..nnti aku tulis..haha

mmbe aku: otak anda..aku mne reti sgt psl engineering IT ni..ko wat aku tulis..haha

aku: ok..jap g aku try wat..skang nk g 7E jap..bli slurpee sambil2 ngorat awek cun..haha

haa..di sini r tercetusnya idea nk wat blog ni..
Balik je dr 7E..aku sign up new user, tp xtau nk wat cmne..so aku ym r sorg awek ni..tnye die..die pn ckp r cmni, cmtu, klik kt sini sket, kt situ sket..aku ok kn je
then wat r blog sambil dgr lagu..tercengang jap masa nk isi blog title (pe mende r nk isi ni)..pikir nye pikir, biar je r dlu..pastu klik next song kt winamp, terpasang lagu The Sex Pistol-Fringin' In The Ringin'..haha..tanpa pikir panjang aku amik trus tajuk lagu tu isi dlm blog title
pastu isi r pe yg patut (byk tul nk di isi..cm siot je)..skip sket pe yg patut & x patut (malas nye psl)..last skali create first entry...

ok thats all 4 today..haha
*utk tau sapa mmbe aku tu..tggu r die post entry lak

wrote by Rafidinho

6 comments:

kiD Le@rns tO fLy™ said...

gilo ah..sek oil n gas men blog lening..power siot!!

Rafidinho said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Benrauf said...

engineering student ke? okay jugak idea tu..masukkan semua nota kuliah, past year, references, link, keyword ke dalam blog. boleh kongsi dengan pewaris-pewaris engineering yg lain. civil ke letrik ke meki?

a little less conversation said...

benrauf:
note kuliah pn x seberapa..haha

kte org dak2 mekanikal..

tp klau ko nk share knowledge gak psl civil tau elektrik pn ble gak..x kisah pape pn..janji de r kaitan ngn engineering

mije:
*correction for email:konda_kondi7@yahoo.com

hakiMET said...

kami bdk meki sgt bangga menjadi kami..haha..go go oil n gas.here we go.haha

Rafidinho said...

ko ble r..dh line2 o n g..aku ni terkial2 nk masuk line o n g..haha