Wednesday, November 4, 2009

waa!! air la..akhirnya..best2!!!

Maaf ye para pembaca..entry kali agak sedikit panjang..sila ambil perhatian!!!

tatkala kebosan menjelma...fuhhh arghhh fuhhh (bunyi tiupan angin kencang dari mulut) haha..tiba2 aku merajinkan diri untuk melawati blog aku yang da usang,  lalu melihat last post entry...bulan september?? hah!! biar betul ni...waaa, lama jugak aku x update eh...haha...oleh itu, di sebabkan atas permintaan ramai di CBOX aku tu, akhirnye aku merajinkan diri juga untuk mengupdate blog aku ni...credit to me!! HAHAHA

ok2, mari kita kembali ke landasan yang betul...haha...mengikut tajuk entry aku ni...mesti korang pikir aku macam orang yang dah lama x jumpa air kan...haha...hakikatnya korang salah!!!!...booo la sama korang...haha (cehh, me mandai2 je aku ni wat tanggapan sendiri pasal korang kan..haha)

aku cuma nak cerita je dengan korang ni...hari tu, aku hantar la kawan aku ni pergi stesen bas seksyen 17, shah alam (sebenarnya di paksa hantar)...masa itu pukul 4.30 petang, keadaan macam nak hujan, mendung dan gelap...jadi terpaksa la kami membatal kan niat untuk menaiki motorsikal, maka pinjam la kereta kawan aku ni, KANCIL 1st model 4 gear  tahun 1990 kalau x silap aku...dengan keadaan enjin yang hampir terjatuh (tunggu masa sahaja), aku suruh kawan aku ni pandu...bas die pukul 4.45 petang...masa itu kami di sekyen 27...kalau mengikut perkadaran masa yang normal (keadaan bukan waktu puncak) dari seksyen 27 ke 17 mengambil masa 20-25 minit, so kalau waktu balik kerja mesti la lagi lama kan...kawan aku sudah sedikit gelabah, lalu berpandangan antara aku dan kawan aku ni...aku cakap la " xpe weh, ko bwk je cm bese ko bwk mse dlu2 kte g racing ngn polis...haha"...dia cakap "ok, pkai seat belt..lets gone"...vromm2!!! smbil menekan pedal minyak, haha

vromm...skretttt...vrommm...@*(&@^...skretttt...skrettt *!@^(@...vrommm..."eh2 da smpai la kte weh" " ahh, fuhh lega, smpai gak kte"...masing2 melihat jam di tangan '4.42'..."fuhh sempat gak aku"..."wtf dude--->12 min je ko bwk"..haha..boleh x korang bayangkan kawan aku ni pandu macam mana...semua kereta di maki nya sebab lembab macam siput baru balik dari pasar...damn je kawan aku ni...memang macam kereta rally dia buat..nasib baik x terjatuh enjin..haha

selepas itu, aku pun meneruskan perjalanan pulang ke rumah kawan ku..tiba2 hujan turun dengan lebatnya se lebat2 nya di sertai kilat dan guruh pom!! gruhhh!! pom!! haha...aduh, kereta kawan aku ni dah la aircond nya x berapa nk berfungsi...nak buka tingkap, masuk air hujan pulak...maka, terpaksa la aku on kan aircond, walaupun x berapa nak elok, haha...sampai sahaja di persimpangan proton, aku mengambil keputusan untuk mengambil shortcut, masuk jalan di spansion...tetapi ternyata, keputusan aku salah...mula2 masuk simpang ok, sampai je di jalan pintu masuk spansion tiba2 kereta di hadapan semua berhenti...aku pun follow, berhenti...aku pandang ke luar tingkap, tengok air makin lama makin tinggi tetapi x expect pun sampai paras lutut...lalu aku menoleh di seat penumpang sebelah...waa!!! air la masuk dalam kereta..diam sebentar...WHAT!!!! air masuk dalam kereta!!!! ohh damn...aku tengok ekzos kereta di hadapan da blurp2!!!...tekan hon, x boleh pakai la pulak..haha...air semakin mencurah2 masuk ke dalam kereta...tetapi kereta di hadapan masih berhenti...ohh damn weh..maka dengan secara aggresif nye, aku menekan pedal minyak sambli memulas stering lalu memecut (10km/h) memintas kereta2 lain sambil ketawa melihat ada kereta yang enjin nya mati...HAHAHAHA...setelah penat bertarung menempuh banjir, akhirnya sampai juga aku...tetapi air sudah bertakung di dalam kereta...hahahahaha

  
untuk tatapan umum...nampak x botol spritzer terapung2...haha

pada keesokan pagi nya...bermula la sesi pengeringan kereta...haha

  
korang tgk dalam kereta...segala sampah sarap ada...haha

ok la, penat la pulak taip panjang2 ni...haha

pesanan ringkas: korang perasan x penulisan blog aku untuk entry kali ni...cm siot je pengunaan ayat nya..haha..opsss, lupa pulak...wan, sorry kutuk kereta ko dalam ni..hhaha

wrote by Rafidinho

14 comments:

fitriah said...

hoh ingatkan xnk update smpai tue!

haha fuyo kreta banjir! haha

fitriah said...

ko g stesen bas seksyen 17 bkn nk jumpe ak kan. majuk.

intan.dayana said...

hukhuk.rajin benO kO keringkn kete tuh ek?siap bw kua seat dea sume.dahsyat~

sophie said...

ciann keter tew.. nceb x rosk twus ea..

Sna La La said...

Yang warna pink tu, botol Rexona body spray ke ape tu, Rafi? Macam-macam khazanah!

a little less conversation said...

fit,
haha..ak bosan mse ni..haha

erk..mse ni ujan lebat la weh..ak tau klau mse2 ni konpem ko tgh kusyuk tdo kn..mls nk kaco ko..haha


intan,
nk wt cane weh..xkn nk tggu 10 ari 10 mlm br nk kering kn..xdpt la weh..

a little less conversation said...

sophie,
kete ni otai..mne leh rosak cmtu je..lg pn tgk la spe pemandu nye..haha


sna,
yg tu..pewangi spray dlm kete..brand pe tah..huhu..yup2, mmg byk brg2 khazanah dlm kete ni..kumpul2 leh anta muzium..haha

Raje said...

ko tgk duang xde comment dlm post ko nih..tacing die woh

Firol said...

perghhh..nasib tak melepasi paras amaran lagi

fitriah said...

wan, pang sket rafi tu. padan muke die.

a little less conversation said...

raja,
haha..die mne pnah komen blog ak weh..die kn da retired

firol,
tu la psl..da nk sempot ala2 nk mati je enjin mse pecut tu

a little less conversation said...

fit,
wan syg ak weh..mne die nk pang ak..kn wan kn

Fza.ithu.Zazha said...

huhuhu.. tersenyum aku bace entry ni..
siot je kutuk kete org.
hihi

金瓜米粉Jason said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社