Wednesday, November 17, 2010

seronok bila berjanji tapi diri sendiri menidurkan diri

huh sudah lama tidak menjenguk menatang yang dinamakan blog..rasa macam dah bau bangkai blog aku ni..hahahaha..sekarang aku sudah rasa kemalasan untuk menaip benda alah blog ni sebab sudah kurang mood la pulak..huhu

hurmm, ok berbalik kepada tajuk asal..pernah x korg buat temujanji dengan orang lain tapi korang x datang..mesti ada punya kan..tipu la korg kalau cakap x pernah (siapa yang pura2 cakap x pernah tu meh sini aku taji cukup2 hahaha)..janji dengan awek tau pakwe korg mahu jumpa..tapi x datang sebab hal2 tertentu..ada kan, ada kan..kalau ada sila sengeh sorg2 sekarang!!!!! hahaha

tapi pernah x buat janjitemu dengan orang yang tidak dikenali, pastu bila masa yang ditetapkan untuk berjumpa korg tertido..baik punya tido..hahaha..mesti ada yang pernah, ada gak yang x pernah..tapi situasi ni berlaku dengan aku semalam..tambah pulak aku buat appointment pasal kerja

cerita nya bermula bila bos aku suruh aku panggil budak NDT (dimelayukan Ujian Tanpa Musnah) datang tembak RT (Ujian Radiografi) waktu malam..dan disebabkan aku sorg sahaja yang available jadi aku "terpaksa" datang standby untuk tengok dorg buat kerja..maka tengah hari aku call, minta dorg datang malam..aku set pukul 9mlm..aku pun set la dalam kepala otak "ermm datang awal sedikit la dari dorg ni"..tapi apa kan daya, lepas magrib, aku x tahu bagaimana? macam mana? kenapa? bila? aku tidur..tambah pulak masa tu hujan..syok je rasa..hahahahahha..sedar2 je sudah pukul 11..tengak h/fon nah amik ko 7 miss call..terus aku call orang NDT tanya apa cerita..huhu..fuhh!! nasib agak baik ketika itu..dorg cakap dorg tunggu lagi..aku pun apa lagi..berdesup tekan minyak datang ke workshop..sampai2 pukul 11.30mlm..datang sengeh2 sedikit sambil minta maaf

bila dah sampai, masa nak bukak pintu pagar..kunci la pulak..aku dah tepuk dahi..hadoiii..terus aku call budak2 kimpalan tanya pehal dorg kunci pintu padahal dah ingatkan dorg jangan kunci..masa tu jugak suruh dorg anta kunci..terpaksa sekali lagi org NDT tu tunggu kunci workshop sambil2 tu jugak aku melemparkan sengih2 aku, walhal dalam hati "mampus kalau bos aku tau..confirm kena maki hamun"..last2 dorg start kerja pukul 12 t/mlm sampai la pukul 2 pg..sekali2 dengan aku balik pukul 2 pg..bila masing2 nak blah..aku lemparkan sekali lagi sengehan buat kali terakhir..huhu

pesanan ringkas: raya haji x dapat cuti..kena standby la pulak..alasan bos, dia cuti pergi haji..cehh..padahal dia apek

malam raya haji pun kena standby untuk kali ke 2 org NDT datang workshop buat kerja..adeh

wrote by Rafidinho

5 comments:

Didiey R. said...

hadeh, makan kuih raya kt tempat keje kayy...

..hizamirahim.. said...

wow.
kalau aku jadi budak yg menunggu tu,
aku memang dah pelekong kepala hang.
haha.
=.=

bidadarihijau said...

ololo..sian kene keje...

a little less conversation said...

dd,
nk mkn kuih mnde..kuih pn xde..pe tah lg ketupat lemang..


hizami,
klau ko jd bdk tu..ak mmg x dtg sbb tau dh ko nk pelekong ak..haha

a little less conversation said...

bidadarihijau,
kesian sje x gne..wt2 la amal jariah anta ketupat lemang kt sini..keh3