Saturday, June 11, 2011

negara semakin maju bahagian 2

minggu lepas,

aku: huh? buat menda tu ma?

mak aku: niii? (sambil tunjuk2), owh tengah update jadual tentatif bos2

aku: oo ye ke..kira sekarang dah takde tulis atas paper la eh

mak aku: sekarang zaman moden la..kena ikut arus teknologi..mama tengah edit notes, lepas tu synchronize dekat dalam blackberry semua orang

aku: huh??..................(idling 5minit)..haa tengah apa tadi? ce citer sikit?

mak aku: ni guna ipad notes update jadual bos lepas tu bos2 tau la dalam sekelip mata apa yang di ubah

aku: (blurrrrrrr..) (dalam hati, apakah? merepek apa pulak ni?)..ooo, macam tu ke, cana ianya berfungsi (tak tahu senanye tapi pura2 tau then tanya)

mak aku: senang je tu..dia cani, pastu camtu..bla..bla..bla..bla..contoh, bla bla bla..faham tak?

aku: ...................................krohhh3 (hahaha..ni tipu)
aku: faham2 T_T wow!! canggih2..eh jap, sapa punya ipad ni?

mak aku: bos mama


ni kot aplikasi yang mak aku pakai dalam ipad tu (yang aku bulatkan)

dan yang ni aplikasi untuk blackberry (yang aku bulatkan)

baru ku tahu mak aku dah lagi advance dari aku..sentap hati aku bila merasakan gajet2 ni bukanlah untuk golongan muda sahaja..opah2 pun tahu weh..silap2 hari bulan blog pun ada ni mak aku..hahaha

bak kata hot.fm negara semakin maju tapi aku? hehe

pesanan ringkas: ni nak bagi tahu apa caption wordless wednesday aku dibawah ni..KORANG TAK PERASAN KE DARI GAMBAR NI KITA BOLEH NAMPAK BUMI NI SFERA? lepas tu KORANG NAMPAK TAK, ADA ORANG TENGAH MAIN BUNGEE JUMPING?

wrote by Rafidinho

17 comments:

dylli said...

dasyat eh makcik!
jangankan anak makcik,
saya pun tak paham sepatah haram.
HAHAHAHAHA..

SofieyAzwa said...

Speechless.

Mak kamu hebat weyh!

a little less conversation said...

dyli:
ce tnye mak ko..mesti mak ko phm..hehe


sofiey:
ye...mak mak skang mmg hebat..haha

oranglidi said...

pehhew.. canggeh2.. ipad kot.

xnampakk pun org wat bungee jump kt gmbar bawah tu

oranglidi said...

yang aku nampak ada buruh tgh wat keja je. pakai safety harness.

Bella Bell said...

errr... hebatnya mak awak.. :)

Encik Psychopath said...

aku pun tak canggih.

tahu facebook, blog dan twitter je. dan maen game online.

a little less conversation said...

oranglidi:
ko da zoom belum gamba tu..haa ko ckp psl de org pakai safety harness, ko perasan x die x hook?


bella bell:
ye mak sy mmg hebat..hahaha (gelak bangga)

a little less conversation said...

encik psyco:
kira ko lg canggih dr ak sbb ko main twitter

oranglidi said...

ak dah zoomm. tp gmbar tu blur2 gak. haha.

kalo lompat situ naya laa jawapnye. hehe.

a little less conversation said...

orang lidi:
hahaha..tu nmpknye ko kne pakai kanta pembesar..tak pun pakai teleskop..gerenti ko akan nammmmmmmpaaaakkkkk sangat ko dah terkeno..mne de org main bungee jumping bro..hahaha

FH said...

fuuyyoohh. semakin maju.
tapi ipad gedabak sngt laa.
orang comel comel tak seswai pakai kot. hahaha

Benrauf said...

style lah mak ko. aku pun tak maju lagi camtu.

Raden said...

kim slm mama kamu

a little less conversation said...

fh:
eh zaman skang sape pkai gadjet lg besa lg comel taw!!


benrauf:
ko nk rasa diri ko maju? ko pg je maju junction

a little less conversation said...

raden:
anak die xnk kem salam skali ke?

hanya suara said...

aunty bole ajar sy x sbb sy pun xtahu..huk3..T_T