Monday, June 20, 2011

pailang sekolah guna bahasa baku

salam

sebelum nak cerita biar aku cakap sikit..aku baru je tengok filem KL GANGSTER..nampak sangat aku ketinggalan zaman kan..orang lain semua dah tengok siap 3 4 kali tengok, aku baru saje nak tengok tu pun disebabkan aku kebosanan di malam ahad..haha

keseluruhan cerita ni ok la bagi aku..kebanyakan scene fighting zoom dari dekat, tu yang effect nya macam menarik..tapi yang aku rasa bagus nya filem ni, taiko pun guna kan BAHASA BAKU..pailang cina ke, india ke, ada diselitkan bahasa baku walaupun cakap rojak..hahaha..bagus gak shamsul ni..ngeh3..ok dah tak tahu nak cerita apa lagi..esok2 je lah update hehe..

*bagi aku, antara filem action yang best (scene fighting la), bangkok knockout (BKO) ok..koriografi memang cun, zoom pun jauh, nampak lagi menarik..tapi kebanyakan BKO ni 1 by1..huhu

ok bye..salam


pesanan ringkas: tahukah anda setiap tahun bulan menjauhi bumi sebanyak 3.8cm? (betulkan info ni kalau salah =])

wrote by Rafidinho

14 comments:

bact. said...

nak lagi best ko guna bahasa baku Melayu tinggi.

ini lagi hebat.

SofieyAzwa said...

Bolehlaa cerita nie... Tgok dengan mak arituu

a little less conversation said...

bact:
baku melayu tinggi sama tak dgn baku melayu kuno?


sofiey:
uish..mak pn layan gangster gak..ganas!!

Far8 budak baik said...

tu ar pasal ade yg sampai
tgk 2 3 kali..
ape yg best entah..
hahahaha...
aku tak tgk lagi..uwaaaaa

a little less conversation said...

far8:
ak syor kn ko download je pirasi kl gangster baru la ko ni sama taraf dengan gangster weh

Bella Bell said...

ok la awak dah tengok.. saya ni tak tengok tengok lagi.. hahahha!!~


^^

Encik Psychopath said...

aku tak tengok lagi sebab aku bukan gangster.

Raden said...

bahasa melayu saya di tahap sadis

a little less conversation said...

bella:
jom sy blnje tgk nk?


en.psyco:
gengster mmg tak tgk cite2 cani sbb gengster layan jiwang je

a little less conversation said...

raden:
kalau macam itu, sila ambil kelas tambahan

Hayati Hamzah said...

tu la memartabatkan bahasa melayu ! tahniah syamsul ! HAHA

a little less conversation said...

yati:
bagus kan..perlu menang oscar cerita ni..haha

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

eeeeeeish,tu bukan bahasa baku... tu bahasa pebende ntah, bajet nak jadi otai..
geram tau dengar dorg cakap camtu..
hayya~

FH said...

donnie yen , terbaikkk :D haha