Friday, December 23, 2011

kalau u sayang i..u lepaskan i ok?

salam..

di suatu hari minggu yang indah..satu pasangan cintan cintun a.k.a pakwe dan makwe sedang beronggeng2 di sebuah shopping complex

sedang mereka sibuk berkepit2 berdua-duaan sambil2 mencari jalan menghabiskan duit, secara tiba2 si pakwe bersuara

pakwe: sayang juga u dekat i eh sampai pegang tangan kuat2

makwe: mestilah!!!

pakwe: hurm, eh u..i nak tanya sikit dan juga buat permintaan lah

makwe: huh? permintaan? pertanyaan? nak tanya jom kita pergi kaunter pertanyaan k..haha

pakwe: eh u, i tak gurau la ni..cubalah u serious sikit (bernada serious)

makwe: alah u ni, i gurau pun tak kan lah nak marah kot..ok2 i serious..haa apa dia?

pakwe: sebenarnya, i dah lama nak beritahu u pasal hal ni dan sekarang, i rasa i perlu beritahu u juga walau apa cara sekali pun..i hope u dapat bersikap terbuka lah apa yang i nak cakap kan ni (nada sayup)

makwe: hurm, apa yang u cuba nak sampaikan kt i ni..aaa


belum sempat si makwe mahu menyambung, lantas si pakwe mengajak si makwe duduk di kerusi


pakwe: i nak tanya..u sayang dekat i tak?

makwe: mesti la i sayang u sangat2..eh kenapa tiba2 tanya soalan ni kenapa..u buat i rasa serba salah lah

pakwe: huhhh (mengeluh si pakwe), macam mana nak cakap dengan u ni eh..terus terang lah, kalau u sayang kan i, i nak u lepaskan kan i boleh? please....

makwe: hah!! lepaskan u? untuk apa? kenapa? i tak faham lah..u ni saje je kan bergurau

pakwe: i serious dan i nak u lepaskan i, i rasa kita tak boleh bersama2 lagi sekarang


tiba2 raut muka si makwe berubah (dalam hatinya seperti tidak kena..macam2 persoalan timbul dalam buah fikirannya..tertanya2 dalam diri apakah kesalahan yang diri sendiri telah lakukan)


makwe: u.....kita bawa berbincang boleh? adakah saya telah buat silap dengan u? kalau ada cakap, i cuba betulkan..i akan jadi yang terbaik untuk u..pleaseee, i merayu jangan minta pisah


air mata si makwe mula bergelinang sambil diperhatikan si pakwe tanpa kata2..diam seketika


makwe: u...cakap lah sesuatu..janganlah diam (teresak2)....ok, u cakap saje apa yang i perlu buat untuk supaya kita tak berpisah..i sanggup lakukan apa saje..i janji

pakwe: i cuma nak u lepaskan i saje..cukuplah

makwe: taknak!!!! taknak2!!! u dah ada orang lain? u tak sayang i dah ke?


pengunjung2 shopping complex yang lalu lalang di hadapan pasangan itu masing2 memandang tepat kearah mereka dan ada juga yang dari mereka mula berkata2


pakwe: u..u..please..kesat air mata..janganlah macam ni..i hope u understand..lagi, orang dah mula tengok kita

makwe: kenapa?? u segan?? malu org tgk i nangis macam ni?? i tak kesah orang nak tengok kita ke, nak cakap2 pasal kita ke..yang i nak sekarang u just cakap "u taknak lepaskan i" then barulah i akan rasa lega

pakwe: i memang sayangkan u, u lah segala2 bagi i..tapi i terpaksa berpisah dengan u walaupun berat hati mahu lepaskan..lagipun ia tiada kaitan dengan orang ke2 atau ke3..susah i nak explain

............... (diam lagi pasangan di samping si makwe masih teresak2)

pakwe: sayang..pleaseeeeee..i nak minta u satu je, tolong faham situasi ni..memang susah i nak explain..tak mampu berkata apa2 lagi..i hope u tenang dengan permintaan i ni

makwe: macam mana i nak faham kalau u tak explain apa2 lansung kenapa u minta putus..then u minta i tenang..cuba u cakap, macam mana i nak tenang..at least u cakap lah sikit..i mungkin boleh terima

pakwe: hurmmm..ok lah, i cuba sedaya upaya explain yang terbaik supaya u dapat memahami

.

.

.

.

.

.

.

.

.

pakwe: i..........i..............

.

.

.

.

.

.

.

.

pakwe: i sebenarnya nak ke TOILET..sakit perut sangat2 ni..tapi dari tadi u asyik pegang tangan i je..kuat pula tu..tu pasal i minta u lepaskan i..bukan nya apa pun..muahahahahaha

makwe: eeeeeeeeeeeeee.................kuang hajaq punya pakwe!!!

@^%*#*@@!#^7@!)@17^& (scene seterusnya terpaksa di tapis)

lalu berjalan si pakwe ke toilet dengan 3 benjolan di kepala T_T


pesanan ringkas: bila laa nak bonus ni..muahaha

wrote by Rafidinho

42 comments:

bact. said...

kahkahkah
terkona aku teliti je baca smpai abes sekali nak berak

wah! dpt bonus boleh la blnja bro

aiko kato said...

ciss...after more than a month u silent, is this all u can came up with??i rase tertipu...haha~

btw, a good one...berdebar2 i baca...;P

p/s: jum kita tukar field nak..O&G kedek nak kasi bonus kans...*haihs*

محمد رازيق said...

haha.. pakwe die lepaskan tak??? haha. ke duk peram lagi :) salm kenal-kenalan :)

FH said...

tak perlu la smpai mcm tu.. cakap nak g toilet awal2kan senanggg. cehh -.-"
hahahaha

Aween Md Zahir said...

oyeah ! ada org nk dpt bonus. aku da terbau makan free :) yeay !

*watak makwe tuh emo tak tentu pasal. dapat plak bf yg ntapapenta. kahkah

Diyana said...

K hahahaha zzz ingatkan cerita sedih

Lawak tahun baru ,salam tahun baru !

Shuhada Shuki said...

punye la feeling bace..last2 nak ke toilet?..adehh.. =..= haha..

a little less conversation said...

bact:
wa blnje lu masuk toilet ok?

a little less conversation said...

aiko kato:
this is lazy update version..hehe..yup, interested to join heavy engineering like underground tunnel construction..wee

a little less conversation said...

raziq:
a'ah 'pakwe' die lepaskan sesuatu dalam mangkuk jamban..

salam kenal gak..nanti aku komen blog ko..wt mse skang agak bz

a little less conversation said...

fh:
klau ckp awl2 msti ko xnk komen entri ni kn kn kn

a little less conversation said...

aween:
tp bau hangit cane weh?

a little less conversation said...

diyana:
lawak akhir tahun daa..weee

a little less conversation said...

shuhada:
nti praktikkn kt pakwe eh..

aleen aiden said...

sia2 makwe menangis pilu.kah3

Bella Bell said...

woiii. aku baru nak keluarkan air mata. aku ingat macam cerita ombak rindu tadi. rupanya nak ke toilet. grrrr.



ehem2. belanja la aku! hahaha.

a little less conversation said...

aleen:
tipikal makwe kn cm tu..tak gitu?

a little less conversation said...

bella:
ni filem terbaru..versi pre-qual..ombak rindukan bau nyaman toilet..jgn lupa tonton di panggung wayang berdekatan k

Nj said...

sial ! HAHAHHAHAHA.

tp kelaka okeh. eh, hai! :)

m!3yr4h_LolLy said...

makwe dah sedih bagai, leh pulak pakwe buat lawak. hahahaha

a little less conversation said...

nj:
perkara berak ni mmg kadang2 sial..tp xleh di buat main2..haha

a little less conversation said...

miera:
sedih+lawak=pasangan yg bahagia..haha

K2r~90 said...

guwa telah habiskan 30saat bace minatang neh ..


rase nak g toilet ke plak

Bella Bell said...

apsal kau tak hupdate blog woi?! busy sangat cari duit nak kahwin ke? hahaha.

a little less conversation said...

k2r:
wa abiskn 30min buat entri ni sebelum ke jamban..

a little less conversation said...

bella:
wa kumpul duit nak pinang lu der..lu sabar la sket..

Juno said...

banyaknya benjol.

guna siku ke lutut tu.

ke, dagu.

aleen aiden said...

amboi..lamanya berdiam diri..kite mintak putus karang..haa

a little less conversation said...

juno:
utk dptkn bejolan cmtu..hanya de 1 cara je

guna "tumit"

a little less conversation said...

aleen:
dr mintak putus baik mintak pulus..ade gak mende yg leh di shopping

Wadi AR said...

haha. kemainn kau ye

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

rugi ayaq mata berjurai jurai..hik3

a little less conversation said...

wadi ar:
ni biasa lah..standard gurau kanak2 umur 12 tahun

a little less conversation said...

emmet:
hurmm..puji ikhlas ke tak?

a little less conversation said...

syafawani:
eh tak rugi, leh lagi tadah pastu wt siram pokok..

Syasya Fitriana. said...

hahahaaa, LOL!

Anonymous said...

wah ramai juga yg comment blog ni eh. boooo!

-You Know Who-

a little less conversation said...

syasya:
=]

Anonymous said...

-i know you-

muahahaha..blog picisan je makcik oii..hehe

p/s: eleh jeles lah tu kn kn kn..wekkk!! =]

Suara Hati said...

lucu la........hahaha

a little less conversation said...

sh:
pnah boipren buat kt awk tak ceni? klau tak penah..tak cool lah boipren awk tu..hahaha