Sunday, February 12, 2012

soalan tipikal jawapan pun mesti tipikal ye tak

salam

semalam tidur awal, jadi pagi kenalah bangun awal kan..dah bangun awal kena juga lah update blog awal2..hurm ada kaitan ke? ahh shit, otak masih belum begerak lagi..apa carutan nak dilakukan pepagi minggu ni..haihhhh

hurm..berbalik kepada cerita abang aku kahwin hari tu (2 entri sebelum..nak tahu skroll ke bawah..aku malas nak bagi link boleh?)..macam biasa lah kan, kalau dah balik rumah..mesti lah soalan2 yang tipikal akan keluar..even masa hari raya pun soalan ni akan berbangkit..tapi bila ada kenduri2 macam ni, lagi kencang lah kan soalan ni ditujui nya pun adoi..aku tahu, korang pun tahu soalan tipikal apa tu


BILA NAK KAHWIN?

HAA..MAJLIS KO BILA PLAK?

ABANG SUDAH, AKAK PUN SUDAH, HANG BILA LAGI?

BLA..BLA..BLA..POT..PET..POT..PET..BILA?

BILA?

BILA?


tapi yang tak boleh blah nya, eh sedara mara, makcik pakcik pula yang tanya lebih2 pula..mama abah aku rilek je (aku rasa lah..haha)..sebab bila kawan mama aku tanya bila anak nye yang no 3 ni nak kahwin, mesti mama aku jawab 'tu kena tanya tuan punya badan'..haa bagus kan mama aku..tu pasal aku sayang mama aku..hahaha..ok2..intro dah cukup panjang kot..berbalik kepada soalan 'tipikal' diatas, ni jawapan 'tipikal' aku






TUNGGULAH LISA SURIHANI CERAI DULU
HAHAHAHAHA



boleh macam ni? ok..tipu je..tu bukan jawapan kepada persoalan2 tipikal tu..hehe..wokeh, sekian sahaja mukadimah untuk entri ni..kita masuk kepada isi sebenar entri ini..hahaha

dalam banyak2-banyak2 soalan yang diajukan kepada aku sepanjang aku balik rumah (huh, dah macam retis pula rasa banyak sangat soalan diaju), soalan dari abang aku lah yang paling power, pedas, memang tiada tapis2, menusuk kalbu semua ada lah..dia punya kick lah soalan tu, buatkan aku tak mampu berkata panjang..walaupun soalan tu cukup sadis aku dengar tapi aku paling suka weh dan aku akan ingat sampai bila2..hehe..soalan tipikal atas tu boleh padam sementara (woi rafi, soalnya sekarang apa soalan tu..orang dah malas nak baca ni)..ok2..soalannya adalah

OIT..BILA NAK
.
.
.
.
.
.
.
.
.

NAK.....
.
.
.
.
.
.
.
NAK PAKAI SUPERBIKE NI? ABANG NAK PINJAM!!


(aku) ERKKK!! T_T


hahaha..cayalah abang, suka betul aku dengan soalan ni..like like like..jadi apa kata kita lihat dulu gambar di bawah

pehh..nampak tak bontot nya..geram weh tengok, mengiurkan..slurp3


matanya pula..sungguh ayu dow, dengan piping bawah, angin ahmar+stroke keluar dekat tepi..grrr

ni lah DUCATI 1199 PANIGALE..model production/on the road terbaru dari pengeluar ducati..berkapasiti 1200cc enjin? mungkin sebab '1199', jadi aku anggap 1200cc..lagi pun aku tak habis belek2/review lagi superbike ni..hehe..tapi siapa peduli 1200 ke, 1000 cc ke, 600cc ke..yang penting motor ni menghasilkan 195 kuasa kuda..kalau nak pergi 300km/h sambil2 nak tengok garisan putus2 atas jalan tu jadi satu garisan tiada masalah kot..hahaha..hurm nak tahu lebih lanjut atau nak buat review sendiri, pergi kat sini..kalau dah habis review nak buat entri, jangan lupa beri tahu aku, nanti aku baca review korang..hahaha

harga? siapa peduli, janji 195 kuasa kuda..harga aku rasa tak masuk akal, aku jangka dalam rm200k untuk sebuah..gampang!! mahal bebenor la gamaknya..jadi harganya memang aku peduli..kah kah kah..mana nak mampu pakai weh..save as wallpaper je lah yang mampu..weee

p/s: hurm..untuk menutup entri aku kali ini..siapa yang nak sedekah superbike satu untuk aku? tak perlu lah yang power2..sekadar yamaha yzf R6, ducati monster s4r pun aku terima seadanya..boleh gitu? tuiiiii

pp/s: ada sesiapa nak tanya soalan tipikal dengan aku? kalau nak rasa makan tumit kaki saiz 8, digalakkan


pesanan ringkas: tahukah anda, bila bahasa kejuruteraan di alih bahasa ke bahasa melayu, kadang2 sungguh kelakar seperti "camshaft" jadi "aci sesendol"..dah macam minta cendol pulut je kan..tapi siapa peduli, janji 195 kuasa kuda..ptuihh


wrote by Rafidinho

33 comments:

bact. said...

amboi,
urban betei kamu neh
nak pakai superbike pulak yerrr

Suara Hati said...
This comment has been removed by the author.
Suara Hati said...

ada-ada jer la dia nie.....haha

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

nak mintak org sedekah superbike jugak boleh tak?
euww euww! haha
mesti kebabom kan kalau pompuan yg bawak =D

Bella Bell said...

dah dapat itu superbike jangaan lupa ajak aku naik sekali. kah3.

dylli said...

aci sesendol eh? HAHAHAHAHA.. eh. sepanjang kami belajaq engineering, ada 1 perkataan yang tak boleh lupa masa first time dengaq dulu. LURANG. HAHAHA.. :D

a little less conversation said...

bact:
dari sekolah teknik dah nak pakai..tapi belum ada rezeki

a little less conversation said...

comment deleted:
buang jauh2 eh..

a little less conversation said...

suara hati:
eleh jeles ler tu :p

a little less conversation said...

syafawani:
betoi2..skali bkk helmet tgk awek yg tunggang kn..jadi bila kte nk konvoi sama2 ni?

a little less conversation said...

bela:
jom tompang blkg..tp jgn nangis plak nk suh benti tepi

a little less conversation said...

dylli:
lurang tu aku tau..MANHOLE..keh3..nk lg best, tau pe "PENGANDUNG TEKANAN"?

-Incek Fik- said...

pakcik naik kapchai honda bulat jer..

biar nampak cikai, tapi pikap kalau daki bukit sama redah lopak lumpur tyme nak pi mancing sungai. yeah, sungguh legend kapchai tu.. :)

ade bran?


**tak mampu nak beli superbike hehee

a little less conversation said...

fik:
aku tak minat mancing..jd ko cari org lain nk racing ngn legend honda bulat ko..hahaha

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

kena tggu ada penderma dulu laa..hihi :D

namasayatihah said...

nice...sgt mesmerize bila tgk org bwk superbike especially when he/she meredahi highway karak..;)


semoga tuhan murahkan rezeki awk..amin~

Nazz@Purple said...

ko abg kahwin..ok lagi..tp nazz adik nak kahwin..tak ke bertubi-tubi kakak nye ni diasak ngan soalan tipikal tu..

a little less conversation said...

syafawani:
nk tunggu org derma alamatnye, awk pn leh tumbuh janggut rasanye..kah3

a little less conversation said...

tihah:
nape nk kena highway karak? apa bestnya hway karak tu


semoga ALLAH murahkan awk gak

a little less conversation said...

nazz:
kira dah muntah darah la ni soalan tipikal tu..hurmm, ni nk tambah bg muntah hijau plak..bila nazz nk kahwin? hahaha

Aween Md Zahir said...

nnt nk numpang kau laa bley dakkk ??
kehkeh.

namasayatihah said...

sbb highway karak la cool..byk selekoh yg kill punya..br la best!!

hee~

FH said...

kawin la ngan super bike tu :P

a little less conversation said...

aween:
tumpang tengok dari jauh ok?

a little less conversation said...

tihah:
haha..macam biasa layan corner karak je ni

a little less conversation said...

fh:
ak tgh nak melamar ngn superbike la ni..

aleen aiden said...

"aci sesendol" aci dia! kah3. sengal!

a little less conversation said...

aleen:
dalam banyak2 orang, 'aci' gak yang dipilih kn

HeNRieTTa JoSe said...

superbike....suka suka suka...

m!3yr4h_LolLy said...

ingatkan soklan ape la. sangat hebat bila pakai superbike nie. heee. jap2. bile nak kahwin ?

Juno said...

superbike kau memang aumm.

kau ni dah lama aku perhati. kejap kejap makanan.

cendol pulut betei. tuii.

Eyra. said...

Same goes to me. Jom lah kite kawin! Haha :)

Cik Puan Muda Umi said...

phewww..cool gila kalo perempuan naik superbike..hehe:)