Saturday, February 4, 2012

siapa tak cukup bajet panggil aku

salam

mula nak post awal entri ini tapi gampang malas la pula..hari ini sebab bosan gampang..aku update la sikit..minggu lepas abang aku kahwin..jadi aku sebagai adik yang baik lah sangat, balik ke rumah bantu lah apa yang patut..nanti kalau tak tolong, di lutut kan pula oleh mak aku di combo dengan tumit kaki, tak sanggup beb

jadi nak tahu apa yang aku tolong? tengok sahaja gamba di bawah ok!!!
.
.
.
.
.
.
.



tebas sana, tebas sini, hasilnya sejemput kobis bunga

cantas dahan sikit, cat sikit, kuis lumut sikit, hasilnya seperti di atas

karate sana, tetak sini, jadilah pokok tiada vitamin


tepek2 ala tepek bedak sejuk di muka untuk latar belakang bunga


robek dan gigit sayap bangau

hutan siberia mana ni?


hurm dah tahu apa yang aku tolong? dah? ok..kali ini jangan nak gelak..makan tali gitar seminggu nanti korang..grrrr

disebabkan abang aku deco sendiri dewan, pelamin bagai..maka aku lah jadi mangsanya..macam tak percaya pula aku, dah macam geng buat pelamin je rasa..deco sana, deco sini..aahhh jem pale weh..terasa kebrutalan aku hilang begitu sahaja bila menyentuh bab2 macam ini..mak tak nyah auwkay!!..auwwwww...kah kah kah (korang jangan gelak!!! aku tak apa)

sedang 'rancak' mendeco sana sini (nampak tak betapa teruja nya aku menghias majlis ini..tu tandanya aku kerja secara ikhlas), datang 1 geng buat pelamin dari dewan atas (ada majlis kahwin gak untuk dewan 1 lagi) senyum2 tanya

geng pelamin atas: wah, sibuk nampak, dari mana?

aku: dari mata turun ke hati, dari siku turun ke lutut, akhirnya sampai ke tumit kaki..mau?? tak nampak ke orang sibuk buat kerja ni..dah2 pergi cari kaunter pertanyaan lain..grrr (sambung kerja semula)

* nampak tak sekali lagi, ketekunan dalam membuat kerja itu amatlah sebati dalam diri aku (korang terasa mahu melempang aku?? kah kah kah)

ok..sebenarnya geng tu tak tanya aku pun, dia tanya akak ipar dan abang aku..skrip tu rekaan je..keh keh keh..rancak juga lah aku tengok dorang bualkan, apalah agaknya eh..setelah geng 1 lagi tu pulang, aku pun sibukkan diri (ala2 menjaga tepi boxer orang) tanya abang aku

aku: ngomong2 apa si sama geng tadi?

abang aku: owh dorang nak beli set decoration kahwin abang, siap minta no telefon bagai

aku: erkk.......

ngomong punya ngomong sama abang dan akak ipar aku..baru ku tahu sebenarnya business buat pelamin ni lumayan $.$, akak ipar aku cerita, set pelamin yang dorang buat masa majlis nikah hari itu, harga mencecah rm18 000 kalau orang luar buat, hakikatnya dorang bikin sendiri tak sampai rm1000..dan ada yang sanggup beli dari dorang dengan rm3000..WOW!!!!!!!!!

ok..aku nak tukar profession lah..muahahaha..sila nantikan kedai aku

dapatkan segera pakej perkahwianan yang terbaik!!! tip top!!! class!!! dari:

RAFI BRIDAL SERVICES (M) SDN BERHAD

antara pakej yang ditawarkan adalah :-
- Pakej Asal Boleh Kau Sebat : RM2500 (pakej baru)
- Pakej Hancur : RM5000 (harga selepas diskaun)
- Pakej Kelam Kabut : RM7000 (promosi awal tahun)
- Pakej Tunggang Langgang : RM10 000 (rebat RM500 untuk daftar secara jemaah/pukal)
- Pakej Tongkang Pecah : RM15 000 (untuk musim banjir sahaja)
- Pakej Mencekik Duit Pengantin : RM20 000 (tawaran istimewa kepada 10 yang terawal)

murah dan superb kan? jadi..korang berminat?? aku tahu korang sangat berminat..jangan tunggu lagi, sila tempah sekarang..muahahahahaha


pesanan ringkas: tahukah anda, kereta bugatti veyron hanya memerlukan 14 batang bolt sahaja untuk mencantumkan bahagian depan dan tengah badan kereta?


wrote by Rafidinho

22 comments:

oranglidi said...

mak aih. mahal nye. hahaha.

patut a gaya menulis ko dah x sebrutal dlu lagi.

azalia hjsalleh said...

Nak book pakej kelam kabut utk 10 thn akan dtg dgn harga rm7000.. boleh?

bact. said...

patot la lama hang menghilang
ini rupa kerja hg.

dah lama ke buat kerja2 mcm neh?

Aween Md Zahir said...

aku study event mgt,,ada gak blajo deco2 ney. hang jadik sifu aku bley ?? haha

dylli said...

dasat dasat. memang gempak ah majlis abang dia.. pheuuu.. hihi..

eh eh.. engineer jadi wedding planner pun boleh jugeee.. :D

a little less conversation said...

org lidi:
gaya menulis tau menaip bro?

a little less conversation said...

azalia:
boleh asalkan awal tahun book

a little less conversation said...

bact:
aduh..kantoi plak ak bikin keje geli2 ni..hahaha

lu taknak join ke?

a little less conversation said...

aween:
sblm nk jd sifu..pilih dulu pakej pe yg ko nk?

a little less conversation said...

dylli:
tak kan pheuu je..tak tertarik ke ngn pakej tu..

p/s: ak masih sygkn dunia engineering..weee

namasayatihah said...

now i know y u are less active in blogging??hows ur bridal business??
lol~

Btw, pakej hancur sounds cool nti sila kasi discount ya...hee~

a little less conversation said...

tihah:
want more discount? promote to ur friends..more people u promote more discount for u (eh dah macam MLM bunyi nye..hahaha)

may to switch this profession if annoyed with engineering world..ngeh3

namasayatihah said...

tp...most of d pakej yg u offer, sorry to say..nama pakej trsebut agak menakut kn...my fren msti takuts...cuma i je yg cool bole terima..lol~

p/s: my problem is i attract married men instead of lelaki bjg..cane??heee..

a little less conversation said...

tihah:
package name je yg scary, but the result is awesome (dun worry)..muahaha

p/s: sebab lelaki berkahwin matang kn? hehe..ni mesti suka lelaki berkahwin yang misai tebal..kah3

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

hahaha..
beri de kebabom! :D

namasayatihah said...

wahai en rafi, u ad twitter?

p/s: errr..y??misai u tbl ke??ehh slp..d question is, r u married??

LOL~

a little less conversation said...

syafawani:
haa..sy assume awk mmg berminat utk daftar pakej sy..

a little less conversation said...

tihah:
twitter tu apa? pelite tu ada la..kah3

p/s: misai tak lebat..bulu hidung je lebat..haha..still have a few checklist to achieve before getting married.. =] why, do i seem like a married guy? pffttt

namasayatihah said...

baiklah..;p

I dun hv a clue pn mcm mane rupa u..how am i suppose to know??hehe..

blog la psl checklist u..;D

a little less conversation said...

tihah:
no need to imagine how do i look..haha..anggap saje sy tak professional, matured and not even good looking..wakakaka

tak berminat lah nk blog pasal checklist tu..heee

FH said...

pergghhh semaarrttt kot :D hahaha

a little less conversation said...

fh:
semartt ke tak tu tak penting..yg penting skang ko perlu amik pakej ak skang gak..haha