Sunday, August 29, 2010

maaf bibik, saya tidak dapat membeli airbus seperti yang bibik mahu

semalam aku cuba menggatalkan tangan dan juga jari jemari aku untuk melihat tahap kemiskinan terkumpul aku selama ini di dalam peti besi..hasilnya ye!!! memang tidak dinafikan lagi..aku tidak lagi mampu untuk membeli sebijik Airbus380 secara tunai untuk di hadiahkan kepada bibik aku untuk dia menunjuk2 (kepada rakannya di seberang) sambil bawa ke pasar

aku terpinga2, mengapakah hasil kemiskinan aku terlalu sedikit, sepatutnya banyak sehinggakan mampu mendapat gelaran bankrup, pelik sungguh..lalu aku pun mengkaji kenapa? bagaimana? ianya terjadi..dan hasilnya sungguh tidak ku sangka sehinggakan hampir mencarut2 di bulan puasa yang mulia ini..let's check this out guy..see below


sila gunakan kanta untuk gambaran lebih jelas

baru ku tahu selama ini mengapa duit ku hilang sedikit demi sedikit..CILAKAK!!! betul maybank..harapkan peti besi, maybank yang kebas duit aku..siot je maybank..aku simpan duit pakai bank ko tu..xkan itu pun ko nak kebas..ini yang aku nak simpan duit dalam tabung ayam..ok, mari kita kembali ke sekolah dalam pembelajaran matematik

1 transaksi pengeluaran dicaj = 50sen
10 transaksi = rm5
kalau dalam masa setahun aku buat 1000 transaksi yang di caj, x ke rm500 melayang..untuk transaksi yang tidak di caj berapa banyak je..CILAKAK..dividen pun sangat ciput je korang bagi kat aku

"rilek la brader..memang la kitorg caj 50sen..ape lu ingat mesin ATM leh gerak sendiri ke..guna letrik tu bai..jadi lu nak pakai..lu bayar la sendiri letrik tu..kira cukup bagus la caj 50sen..klau ikut kn ati aku..aku caj 10 hinggit"

demn!!!

aku ni dah la tidak berduit sangat..kais pagi makan pagi, kais petang makan malam, cuma malam je aku x pernah kais lagi..kalau aku kais "malam" rasa2 1 bulan boleh makan...hahaha

p/s: statement di atas hanyalah rekaan semata2..tiada kaitan dengan lu orang..haha

pesanan ringkas: kalau aku kumpul2 hasil maybank caj ni..boleh la aku bagi duit raya dekat pembaca2 blog aku ni..siapa setuju aku bagi duit raya...hahaha

wrote by Rafidinho

16 comments:

Nur -al- Ain said...

maybank mmg siottttt.. bertukar la ke cimb.. hahaaa.. tapi rasenye transaction yang ke 5 dalam sebulan baru kene caj kot..

dylli said...

aiy0o.
sama lah kita.
selalu gak kena cmtu. T___T

cik syu trangtangtang said...

gampreng punye maybank kan kan.jom rafi kite g bom maybank.wa da banyak rugi

avid gunner said...

cimb beb..gua memang x percaya bank-bank yang x animal friendly macam maybank ni...kepala rimau jugak dibuatnya logo kampeni...

hackimi said...

mmg la kuar duit bleh tiap ari..gilo ko byk duit..hahha..fi ikan keli fi ikan keli hahah

Farie Amrah said...

duit kuar laju cam air. hehehe.

hentakbelipat said...

aku ingat lepas ni kite dah boleh simpan duit bawah bantal balik dah

little ain said...

maybank terbaek, boleh shopping pakai kad je.

but still la kan, kalo dah kene caj tu, memang hangen gak kan.

tak pernah nak cek pon statement. tak gheti.

a little less conversation said...

ain,
still caj lg bank..hurmm..tp kira ok la sekali je cimb caj..akan di pertimbangkan


dylli,
jd utk sekali transaksi kerluarkan ribu2 trus..haha

a little less conversation said...

syu,
gampreng tu natam mnde weh? bunyi cm sejenis lempeng je..nyum2..sedap


avid,
tula psl..di cantas nye kepala rimau spt mencantas duit ak..ok2 ak tuka cimb plak pasni

a little less conversation said...

kimi,
jadah nye mu ni..ikan keli pa ceroh..pas raya thn dpn ak masuk..hahaha


farie,
hahaha..tu la psl..masuk sekali je..tp kuar byk kali..huhu

a little less conversation said...

hentakbelipat,
betul tu bro..xde sape yg nak caj pastu..


ain kecik,
mmg la bes sbb die skali ngn debit kad..tp agak2 la pn nk caj

syahira ariff said...

sng sng kan lu simpan dalam pakaian dalam ja duit tu
takde org nk kebas.
hak hak

Sesumpah said...

kain pelikat untuk bibik cukupp



;D


yayy nak duit raya!

azaliahjsalleh said...

sygnya awak kat bibik awak =)

Camy Alya said...

setuju duit raya. haruslah diberi mengikut peringkat umur ^^